Tallers Super Nova

Fa un dies vàrem fer taller SUPER NOVA de Caixa Tarragona.

Es van fer dues sessions:

1) Super Nova AnimacióTaller d’animació digital on els alumnes imaginen i creen en ordinadors històries de còmics en format digital.Súper Nova Animació! es basa en un programa de tecnologia digital didàctica que permet familiaritzar els alumnes amb conceptes lògico-matemàtics, i amb processos de programació i disseny. Aquest taller estava enfocat a crear histories per millorar el medi ambient i la natura

2)  Súper Nova Robòtica! Missió a Mart Taller de robótica per despertar l’interès de la ciència i tecnologia als alumnes d’educació primària a través d’una solució educativa on construeixen, programen i posen en marxa robots. El taller contribueix al desenvolupament dels valors de la innovació i la creativitat, així com de capacitats en els àmbits de les tecnologies de la informació i del treball en equip. Missió a Mart està ambientat en una expedició al planeta Mart on els robots programats pels alumnes ajuden a un conjunt de científics en perill.

Els dos tallers ens van agradar molt. 

Visita al Centre meteorològic de Valls

Els alumnes de 5è hem anat a veure el Centre meteorològic de Valls. Hem vist molts aparells de mesura dels aspectes meteorològics: pluviòmetres, higròmetres, termòmetres, anemòmetres, baròmetres,… Després hem anat a la sala d’anàlisi dels fenòmes a través d’ordinadors on hem vist diferents aparells: detectors de llamps, de tempestes, … i per últim hem vist un reportatge que parlava dels llamps i d’altres factors que poden portar a un canvi climàtic del planeta.

Benvinguda nou curs

Ja estem a punt de començar el nou curs. 

Els alumnes que l’any passat fèieu 6è al CEIP Gil Cristià esteu a punt de començar l’ESO, us desitgem que us vagi molt bé. Aquest bloc va començar amb vosaltres i ara possiblement continuarà amb nous alumnes… de totes maneres teniu la porta oberta per  participar-hi.

BON CURS ESCOLAR 2008/09 !!!

Sant Jordi

rosa.jpg 

SANT JORDI GLORIÓS

Sant Jordi té una rosa mig desclosa,
pintada de vermell i de neguit;
Catalunya és el nom d’aquesta rosa,
i Sant Jordi la porta sobre el pit.

La rosa li ha contat gràcies i penes
i ell se l’estima fins qui sap a on,
i amb ella té més sang a dins les venes
per plantar cara a tots els dracs del món.

Josep Maria de Segarra (1894-1961)