nen ..concert

Aquest article ha estat publicat en General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

4 respostes a nen ..concert

 1. malegret diu:

  Aquest é el comentari del concert de la Gemma Pons, ella enceta la conversa completeu amb les vostres opinions els qui vau escoltar aquest concert.

  Qui: La 1
  Què: Concert d’any nou des de Viena
  Dirigit per: Marris Janson
  Obres què comentaré:
  – “Tritsch Tratsch, Polka” de Johann Straus.
  – “An der schönen blauen Donau, Walzer” de Johann Straus.
  Les dues obres que vull comentar són molt diferents, tant d’intensitat com de posada en escena. El director en les dues es veia molt feliç, sempre expressiu, però amb un posat diferent.
  He triat la primera perquè a més de tota l’orquestra hi havia els nens cantors de Viena, que existeixen des de fa 500 anys i en fa 14 que no havien participat en el concert d’any nou (l’última vegada l’any 1998, quan jo vaig néixer). Aquets nens anaven vestits amb una camisa blanca i el coll de mariner. Estaven situats al primer pis, davant dels tubs de l’orgue i a sobre de l’orquestra. No tenien partitura i cantaven mirant el director, que es movia molt i també els mirava, sense deixar de dirigir els músics.
  La intensitat de l’obra és molt alta, els nens canten molt ràpid, seguint el ritme de la música. És una peça molt rítmica i ràpida perquè és una polca. Sonen tots els instruments de l’orquestra, especialment la corda i el vent i en un moment se sent un cop sec (com una palmada) i acaba amb un cop de percussió.
  En acabar la peça el públic que omplia l’òpera de Viena aplaudeix molt, el director es va retirar un minut perquè la següent peça seria un vals.
  La segona obra que vull comentar és un vals, “El Danubi blau”. L’he triada perquè em va agradar molt l’acompanyament dels ballarins i perquè és dels valsos més coneguts de Johann Straus.
  Abans de començar el director va desitjar un FELIÇ ANY NOU a tothom, en nom de la filharmònica i d’ell. A continuació va mirar els seus músics amb un posat seriós i va començar a dirigir, amb moviments lents, elegants, però se’l veia molt feliç i satisfet. La peça comença amb un ritme molt lent, amb els instruments de vent i de corda. Durant tota l’obra es manté aquesta melodia tranquil•la, i només canvia quan s’intensifica el ritme i la intensitat de la música, però és una peça relaxant.
  Només començar la música s’alternen imatges de l’orquestra amb uns ballarins del Cos de ballet de l’Òpera de Viena. Figura que són una parella que entra a l’edifici i en sentir la peça es transformen en ballarins de dansa clàssica. Van vestits de color blau i pugen unes escales fins arribar a la sala on trobaran altres parelles.
  El comentarista del concert va explicar que fa 6 anys que ballen en directe.
  En conclusió, aquest concert m’ha agradat molt pel lloc on es feia i per la música. La sala estava plena i decorada amb flors blanques i vermelles, de molts tipus.
  Una cosa que també em va agradar molt va ser el documental que van passar a la mitja part. Era la història d’uns turistes que descobrien la ciutat de Viena i al final es deixen portar per la música i arriben a volar.
  Ha estat molt interessant conèixer més detalladament aquest concert. A casa meva normalment intentem escoltar-lo mentre preparem les coses pels convidats.

 2. Aina Güell diu:

  COMENTARI D’UN CONCERT
  Catalunya canta; la veu d’un poble

  Amb peces que interpretades per l’Orquestra Filharmònica de Catalunya, TV3 dóna inici al nou any 2012 amb el “Catalunya canta; la veu d’un poble”. El concert s’emetrà des del Teatre Municipal El Jardí de Figueres, a partir de les 11.40.
  En aquest concert es toquen cançons conegudes i que formen part del llegat popular cultural català. El concert està dirigit per Carles Coll i Costa. Les 14 peces s’interpretaran en dues parts. El programa del concert inclou en la primera part: “L’escàndol”, d’Albert Cotó; les nadales “Dimoni escuat”, “El noi de la mare” i “Fum-fum-fum”; “La meva terra és el mar”, cançó del grup Lax’n’Busto; “Somni”, de Manel Saderra; la cançó de Lluís Llach “País petit”; i “Sense tu” de Teràpia de Shock. I en la segona part: la Rapsòdia núm. 2 de “Cançó d’amor i de guerra”; “Llença’t”, de Lax’n busto”; “Obertura de la Balada del Sabater d’Ordis”; la cançó de Joan Manel Serrat “Paraules d’amor”; “Fantasia sobre la sardana Daliniana”, peça d’Agapit Torrent; la composició de Xavier Montsalvatge “madrigal sobre un tema popular”; la composició d’Enric Morera “L’Empordà”; i “Glossa sobre l’Emigrant i el Cant de la Senyera”, de Valentí Miserachs.
  Les obres que comentaré seran la nadala “Dimoni escuat” i “Sense tu” de Teràpia de Shock.
  En l’obra de “Sense tu” destaquen més els violins i els violoncels. L’altura és greu. La intensitat va variant. Al principi i al final és suau i al mig és forta. La durada és llarga.
  En l’obra de “Dimoni escuat” destaquen més els violins i els instruments de vent-fusta. L’altura és aguda. La intensitat és forta i la durada curta.
  L’escenari està molt il•luminat i el públic, concentrat. No hi ha ballarins.
  Opinió personal: “Jo crec que han fet una bona selecció de cançons perquè són les que més agraden a la gent i estan molt ben interpretades. L’energia amb que toquen els musics és una altre punt que m’ha agradat perquè et fa notar tot el que han treballat per fer possible el concert.
  Aina Güell Melgar 1r C

 3. Arnau diu:

  El concert d’any nou em va agradar bastant , tot i que no el vaig escoltar tot, les cançons que vaig escoltar em van agradar.
  La cançó que més em va agradar va ser “disfrutad de la vida” de Johan Strauss,i la “Marcha Radetzky”de Johan Strauss(pare) que tocaven l’orquestra filharmònica de Viena amb varis instruments ,amb flauta travessera , flautins, oboès, violes ,violins ,violoncels contrabaixos, trompetes , trombons ,trompes , clarinets, arpes platerets, timbals, xilòfons ,bombos, xiulets ,triangles, fagots etc..
  En algunes peces hi havia ballarins que anaven per dins del palau visitant diferents sales.
  Els artistes seguien les ordres del director de l’orquestra perfectament.

 4. Marc diu:

  El concert es va retransmeti a les 19:20 de la tarda.
  FOTO:

  QUI: El concert el fa l’Orfeó Català i el dirigeix Josep Vila.
  QUÈ: El concert es va retransmeti a TV3
  OBRES QUE COMENTARÉ: Algunes de les obres que comentaré seran obres de Xavier Pagès (com per exemple el sol d’hivern), de Marc Timón (com per exemple impressions nadalenques).
  Redacció explicant l’obra i comentari:
  A l’obra hi han diferents instruments com un piano, tres clarinets, un violoncel, dos trompetas, dos tubes, dos oboès, un trombó. Les trompetes, els clarinets i els oboès tenien un so bastant semblat però no del tot igual agut i rítmic, mentre que el piano, el violonceubes i el trombó era greu i mel, les La gent al teatre estava molt callada i escoltant atentament. El director a mi m’ha semblat una persona seria que dirigía molt bé als musics sense distreure’s amb res, perquè tots els musics complien les indicacions perfectament. Era un públic que estava molt atent a tot el que passava al seu voltant i callats per poder escoltar amb claredat tots els sons. A la primera part hi havien ballarins però a la segona no.
  Comentari:
  A mi m’agradat bastant el concert de Sant Esteve però m’agradat més la segona part que la primera perquè a la primera sol hi havía música de nadal de l’Europa del Renaixament i del Barroc. I la segona part hi havia cançons de Xavier Pagès com per exemple (el sol de l’hivern) i també de Marc Timón ( impressions nadalenques) que a mi m’han semblat més divertides, entretingudes i originals que les de la primera part.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà