«La permanència del so. De la tradició oral a l’enregistrament digital»

 

Exposició que recorre tot el perímetre de la llanterna decorada per Pablo Palazuelo.
Envoltant el perímetre de la llanterna central, i en paral·lel als continguts de l’exposició permanent, hi trobem l’exposició dedicada a la permanència del fet musical. Aquesta mostra tracta de la necessitat al llarg del temps de fixar la música en diferents suports, dels intents de l’home per fixar l’efímer de la música, des de l’escriptura del seu llenguatge fins als successius avenços tècnics i tecnològics per a l’enregistrament i la reproducció del so. Es tracta d’un repàs històric que parteix de la transmissió oral, passa pels diferents suports musicals (partitures, corrons de pues, cilindres de cera, cintes magnetofòniques) i arriba fins als sons digitals i el sistema MIDI.

Itinerari

Hem pogut recuperar la primera gravació dels “Segadors”

http://w3.bcn.cat/fitxers/premsa/120910himnesegadors.359.pdf

 

 

Aquest article ha estat publicat en General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà