DELS LLIBRES A LA REALITAT

El divendres 4 de març els nens i nenes de 6è van tenir l’oportunitat d’apropar-se a la pràctica d’un nou esport a l’escola: EL QUIDDITCH.

Després de la lectura dels llibres del Harry Potter tots estaven encuriosits de com un joc de mags es convertia en un esport real i com actualment s’està introduint a molts països.

Jugadors del Nightmare Grims de Tarragona, els van explicar les regles del joc i van poder practicar-ho.

Van aprendre:

– Es juga en un camp. Cadascun dels costats està dotat de tres cèrcols situats a diferents nivells d’altura.

– Per al joc s’utilitzen tres tipus de pilotes diferents: una quaffle, dues bludger i un snitch. La quaffle és la que s’utilitza per marcar fent-la passar a través dels cèrcols de l’equip contrari, al passar per un dels cèrcols, l’equip guanya 10 punts; amb ella juguen els caçadors (tres per equip) i el guardià (un per equip). Les bludger impacta a un jugador, aquest baixa de l’escombra i deixa qualsevol pilota que tingui a les mans, per tornar a jugar ha d’anar a tocar els seus respectius cèrcols. Amb elles juguen els colpejadors (dos per equip). La snitch, a diferència del llibre és una pilota de tennis ficada a un mitjó i col·locada a la part posterior d’un jugador neutre. Els cercadors (un per equipo), hauran  de treure-li el mitjó a la snitch per aconseguir 30 punts i finalitzar el partit.

– El joc enfronta dos equips de set jugadors cadascun, distribuïts d’acord amb el seu objectiu: un guardià, tres caçadors, dos copejadors i un cercador. El guardià és el porter que s’encarrega d’evitar que l’equip contrari introdueixi la quaffle en els cèrcols del seu respectiu equip. Els caçadors són els encarregats de procurar introduir la quaffle a través dels cèrcols contraris. Els copejadors són els encarregats de fer caure de les escombres als seus rivals i de protegir al seu equip. Finalment, el cercador és l’encarregat d’atrapar la snitch abans que l’equip contrari.

– Guanya l’equip que hagi acumulat més punts durant tot el partit.

– Tot això portant una escombra sota les cames que no ha de caure en cap moment. Si ho fa, es com si haguessis caigut de l’escombra i s’haurà d’anar a tocar els cèrcols del seu equip per tornar a muntar sobre ella.

Va ser tota una experiència!

Gràcies Nightmare Grims per compartir el vostre esport amb nosaltres.

I molta sort!!!!!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *