III SETMANA MUSICAL 2015

Aquest mes de novembre és diferent de tots els mesos del curs perquè a l’escola Joan de Margarit celebrem el 22 de novembre, dia de la patrona dels músics, Santa Cecília, d’una manera especial.

La setmana del 20 al 27 de novembre es duu a terme a l’escola, la tercera Setmana Musical en què pares, alumnes, familiars i mestres participen amb les seves actuacions, activitats i tallers relacionats amb el món artístic on els protagonistes són l’alumnat i la música.
Aquesta setmana l’inauguren les associacions dels Dracs, Voltors i Geganters i grallers amb el ritme dels seus timbals i nosaltres els acompanyem tot ballant i fent una cercavila per tota l’escola.

Al llarg de la setmana gaudirem de diverses activitats que es portaran a terme a l’escola: des de ballar zumba amb la mare i la tia d’en Pol Mora, escoltar i cantar havaneres acompanyades de l’acordió d’en Toni Martín i en Joan Cortés, un taller en el que en Jordi Serradell ens explicarà què és i com funciona una batucada…
També aprendrem a ballar country amb l’avi d’en Jan Linares, la Dolors i en Martí que, de ben segur, ens deixaran bocabadats un any més amb els passos que ens ensenyaran i amb les mares de P5 i primer que segur que ens ensenyaran nous passos d’aquest estil de música.
Aquest any, a més, tenim la participació dels mestres de l’Escola Municipal de música “Conrad Saló“ i podrem gaudir de diferents audicions acompanyats d’alguns dels alumnes de la nostra escola a la vegada que podrem conèixer i veure de més a prop instruments com la gralla, el tible, el piccolo, la corneta, el flabiol, el saxòfon alt i tenor, entre d’altres.
Com a cloenda de la Setmana Musical ballarem zumba tots plegats al pati, una activitat molt divertida on no pararem de moure el cos.
Un any més alumnes de batxillerat artístic també ens oferiran un repertori carregat de cançons fantàstiques que podrem ballar i gaudir conjuntament.

La setmana musical és especial per tots nosaltres i, sempre que arriba aquesta època, tenim moltes ganes que comenci per viure-la un any més. Us volem donar les gràcies a tots els que participeu al llarg d’aquesta setmana ja que sense vosaltres activitats com aquesta no es podrien portar a terme.

III SETMANA MUSICAL inaugurada!!!

Divendres 20 de novembre de 2015, a la tarda, hem inaugurat la III SETMANA MUSICAL a l’escola Joan de Margarit.

Mentre estàvem a l’aula tranquil·lament, hem sentit sonar tambors dins l’escola. Les entitats bisbalenques dels DRACS, els GEGANTERS i els VOLTORS ens han preparat una cercavila inaugural, tan a l’edifici de Primària com al d’Infantil.

Per acabar d’arrodonir l’acte, la Rigoverta, el Voltor i els voltorets juntament amb els tambors i els grallers ens han fet ballar fins l’hora de plegar. Moltes gràcies!!!!!


Dilluns 23 de novembre de 2015 al matí hem escoltat com sona la flauta travessera i la tenora de mans de l’Iris Garcia de 4t i en Ferran Miàs (escola de música Conrad Saló); hem gaudit amb les havaneres i l’acordió d’en Toni Martín i en Joan Cortés (coneguts de la Lídia Esteban de 6è).

A la tarda els més petitons i petitones hem pogut veure com sona un trio/quartet de guitarra realitzat per Jaume Olivé (escola de música Conrad Saló), Carla i Martí Ribau de 4t i Rou Aguilera de 6è i, també, un duet de violí amb Nicole Fons (escola de música Conrad Saló) i Laia Pallés de 4t. A la mateixa hora, alumnes de primària aprenien diferents aspectes sobre el contrabaix i el baix, que els explicava i mostrava en Joan Bosacoma, i sobre els instruments de vent-fusta amb les explicacions i demostracions  de l’Òscar Sánchez (escola de música Conrad Saló) i la Berta Prats de 4t.

Gràcies a tothom!!!


Dimarts 24 de novembre de 2015 al matí hem vibrat amb la veu, els tambors i la percussió corporal de l’Ignasi i en Vishnú Fabrellas de 3r; hem cantat, aplaudit i ens hem entusiasmat amb el concert que ens han regalat els nois i noies de Batxillerat de l’Institut de La Bisbal; i hem rebut la sorpresa d’en Jordi Tonietti que ha fet gaudir als més petitons i petitones amb les seves explicacions i cançons.

La tarda ha estat plena d’instruments de totes mides i colors: trio de guitarres a càrrec d’en Jaume Olivé (escola de música Conrad Saló), la Rou Aguilera de 6è, la Carla Ribau i en Martí Ribau de 4t; duet de violí amb en Jaume (escola de música Conrad Saló) i la Laia Pallés de 4t; gralla i tible de les mans de l’Oriol Oller (escola de música Conrad Saló); duet de guitarres amb antics alumnes de l’escola Joan de Margarit, en Sergi Pérez i la Maria Vidal; la berra tocada per en Damià Campistol; i la bateria amb les baquetes d’en Martí Llenas.

Gràcies a tothom!!!

Dimecres 25 de novembre de 2015 al matí hem ballat i après alguns passos de zumba amb la Verònica i la Yoli Pérez (mare i tieta d’en Pol Mora de 5è A i de la Clàudia Mora de P4 A).

A la tarda hem conegut i escoltat la gralla i el tible amb l’Oriol Oller (escola de música Conrad Saló); la guitarra i el teclat amb l’Itziar Daniela i en Gerard Cruz (coneguts d’en Kilian Gandolfo de 1r A); hem ballat i après alguns passos de country amb en Josep Tort , la Dolors i en Martí (coneguts d’en Jan Linares de 5è A);  hem escoltat com sona el teclat a les mans del mateix Jan Linares de 5è A; i algunes mares de P4 han aconseguit entusiasmar als nens i nenes d’aquest curs tot realitzant un taller de maraques fetes amb material reciclat i han acabat amb un gran ball conjunt.

Gràcies a tothom!!!

Dijous 26 de novembre de 2015 al matí, hem après a ballar sardanes amb l’Anna Matacàs (mare de la Laia Pallés de 4t B), hem escoltat les audicions del popurri d’instruments que ens han oferts alumnes de primària de l’escola, hem cantat i ballat cançons amb la Natàlia Ruiz (mare d’en Marc Ayter de 2n B) i hem conegut diferents instruments de vent-metall amb l’Eduard Prats i la Berta Gala (escola de música Conrad Saló), que han estat acompanyats per alumnes de la nostra escola.

La tarda ha estat molt mogudeta ja que hem ballat dos estils de música ben diferents; en Samuel Amador (germà de la Gissel Amador de 3r B) ens ha ensenyat uns passos de hip-hop que hem acabat ballant tots junts; i algunes mares de P5 i 1r ens han fet moure el cos a ritme de country.

Gràcies a tothom!!!


Divendres 27 de novembre de 2015 al matí hem parlat i conegut els instruments d’una batucada amb la Olaia Pérez (tieta de la Laia Pérez de 3r B); hem escoltat i gaudit amb la guitarra de la Mercè Pous i la veu d’en Josep Vilà (alumne de 4t A) i hem après què és i com funciona una batucada amb les explicacions i demostracions d’en Jordi Serradell i altres membres dels Voltors.

A la tarda, tota l’escola, hem celebrat la cloenda d’aquesta fantàstica setmana musical saltant i ballant a ritme de zumba amb els passos que ens ha anat marcant l’Eva.

Gràcies a tothom!!!