Visitem el molí de draps

El dia 15 de febrer vam anar a al pont romà (que no és ni de l’època dels romans ni romànic) de Poboleda amb el Toni i la Mercè a visitar el que queda del molí draper que hi havia al segle XVI. Antigament, de la roba d’ús quotidià en deien draps. Ens van explicar que Poboleda era una cruïlla de camins. El camí reial de Reus hi feia cap, i també els diferents camins que anaven cap a Cornudella, cap a Torroja i cap a Porrera. La gent i les mercaderies utilitzaven el pont per creuar el riu Siurana. D’aquesta manera, la llana de les ovelles que pasturaven per la zona la portaven al molí per transformar-la en draps. Vam anar a veure l’antiga bassa que hi havia darrera del molí que agafava l’aigua del riu i la utilitzaven per fer-ne energia i fer funcionar les màquines que elaboraven els draps.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *