Trobada a la Vilella Alta, dins el marc de la 1ª edició de “Coneixem el Priorat”

El dia 11 de maig els de Cicle Mitjà vam anar a la Vilella Alta a fer una visita per descobrir una mica coses del poble. La primera activitat va ser una mini gimcana on vam fer 5 jocs, com el d’estirar la corda, fer curses de sacs, ficar un boli dins d’una ampolla i cantar amb una galeta a la boca. Després vam anar al Mirador a fer Land Art i abans d’anar a dinar vam anar a cantar a l’església. Després de dinar vam anar al molí d’oli i vam tastar dos olis: un de pinyolada i un extra verge. I llavors ja vam tornar cap a Poboleda.

Pau F.

Podeu veure les fotos aquí

Taller de sílex

El dia 3 de maig va venir la Maria a ensenyar-nos com es poden fer utensilis de sílex. Primer ens va fer una introducció a l’evolució humana i al paleolític i posteriorment, vam anar al pati on vam observar com la Maria tallava diferents eines com ganivets, burins (punxons) i puntes de fletxa/de llança. Ens vam  situar a certa distància de la Maria ja que saltaven bocins de sílex però vam poder recollir algun troc i………….ostres com tallava!!!!

 

Pitja aquí per veure les fotos

Excursió a Lleida

A l’excursió de Lleida, primer vam fer grups i em va tocar anar amb el Pau. Vam veure cabres, un gall d’indi, oques, pintades, gallines, orenetes i quiques… i els vam donar menjar. Quan vam acabar vam veure les cigonyes amb els prismàtics. Després vam veure el vòmit de les òlives (egragròpiles) i després vam esmorzar. I després vam fer un partit de futbol. I quan es va acabar vam fer abono i el vam portar amb cubells. Vam plantar i després vam anar a una bassa i ens van ensenyar animals aquàtics i després vam dinar i després marxar.

Àlex  Ll.

Pitja aquí per veure les fotos

Fent la Mona!

El passat dimecres 19 d’abril el Toni ens va ajudar a fer la mona. A l’aula de psico, ens va mostrar tots els ingredients. Després, un per un vam anar cuinant el coc perquè fos la base de la Mona i ho vam posar al forn. El dia següent vam decorar les dues Mones que vam fer afegint-hi els ous de xocolata, entre d’altres complements, que havíem anat a buscar prèviament el divendres anterior. El divendres 31 d’abril vam anar tots els nens i nenes de l’escola a buscar ous de Pasqua pel poble.

Aquí podeu veure les fotos

 

 

Taller de conservació de l’ecosistema del riu Siurana

El passat dimarts 4 d’abril va venir un tècnic que treballa en una entitat que es dedica a preservar i conservar els ecosistemes del Camp. Amb el Jesús vam anar caminant vora el riu en direcció a la Font del Mingot i ens vam aturar una mica abans del Pont Romà. Un cop allà, vam fer una sèrie d’anàlisi amb diversos aparells com comprovar el cabal del riu, mesurar la seva amplada, la profunditat, el Ph,…. La Maria, la Lluna i l’Abdelghani es van posar una mena de peto impermeable amb botes i van entrar dins el riu per a fer recollir les dades i caçar uns quants invertebrats. Quan vam arribar a  l’escola, vam mesurar si l’aigua era prou translúcida amb un aparell i així conèixer la qualitat de l’aigua del nostre riu. I també vam observar tots els invertebrats que havíem agafat en un microscopi que tenia una càmera i projectava les imatges en una pantalla. Al mateix temps, vam intentar identificar els diferents invertebrats que anàvem veient. Fins i tot vam veure una granota!!!

En aquesta sortida hem après que és molt important conservar la natura i el nostre riu!

Tancament del Projecte del Bosc de Ribera

El dimecres 5 d’abril vam fer el tancament del projecte del bosc de ribera. Tots els nens i nenes de l’escola vam mirar una presentació de fotos de tot el llarg del projecte i les vam comentar. Després, la mestra Pilar ens va llegir un conte que es deia “Imagina’t un dia”. A partir d’aquet conte vam elaborar un mural fet per tots i totes. Finalment, vam reflexionar sobre el projecte i ho vam plasmar per escrit en uns fulls que després vam penjar al mural.

Si voleu veure el mural el tenim penjat a l’entrada de l’Ajuntament.

Trobada de ZER

El divendres 7 d’Abril, vam fer una trobada amb les quatre escoles de la ZER. Els alumnes d’Educació Infantil van anar a visitar una font amb la Fada de la Primavera.  Cicle Inicial van anar a visitar una alzina centenària a Siurana, al Mas de la Barba, tot utilitzant la brúixola. Cicle Mitjà van anar a fer una visita teatralitzada a Siurana. I finalment els de Cicle Superior van anar caminant fins al pantà de Siurana, un cop allà van anar a fer kayak. Després a la tarda vam anar tots a Cornudella a veure un espectacle de màgia.

Ens ho vam passar molt bé!

Per veure les fotos de Cicle Superior al pantà de Siurana

Per veure les fotos d’Educació Infantil

La ràdio a l’Escola

El dia 30 de març va vindre la ràdio a l’escola , i vam gravar el programa relacionat amb l’entorn de Poboleda. El programa es va dir: Poboleda, la història vora el riu. Els alumnes d’Educació Infantil juntament am els alumnes de primer van parlar dels 5 sentits. Els de segon i tercer van fer l’entrevista al Toni sobre el molí de draps de Poboleda. Els de quart van explicar el projecte del bosc de ribera. Els de cinquè van parlar d’una sortida que vam fer al riu per fer un treball de plàstica sobre el “land art”. I les mes grans van fer de narradores!!!!!

El proper dia 25 de maig es podrà escoltar el programa a Ràdio Falset, al dial 107.6 de la FM, de 15:30 a 20h. I el dia 27 de maig es podrà escoltar a les 15h.

Que ho disfruteu!!!

 

Visitem el molí de draps

El dia 15 de febrer vam anar a al pont romà (que no és ni de l’època dels romans ni romànic) de Poboleda amb el Toni i la Mercè a visitar el que queda del molí draper que hi havia al segle XVI. Antigament, de la roba d’ús quotidià en deien draps. Ens van explicar que Poboleda era una cruïlla de camins. El camí reial de Reus hi feia cap, i també els diferents camins que anaven cap a Cornudella, cap a Torroja i cap a Porrera. La gent i les mercaderies utilitzaven el pont per creuar el riu Siurana. D’aquesta manera, la llana de les ovelles que pasturaven per la zona la portaven al molí per transformar-la en draps. Vam anar a veure l’antiga bassa que hi havia darrera del molí que agafava l’aigua del riu i la utilitzaven per fer-ne energia i fer funcionar les màquines que elaboraven els draps.