Taller de conservació de l’ecosistema del riu Siurana

El passat dimarts 4 d’abril va venir un tècnic que treballa en una entitat que es dedica a preservar i conservar els ecosistemes del Camp. Amb el Jesús vam anar caminant vora el riu en direcció a la Font del Mingot i ens vam aturar una mica abans del Pont Romà. Un cop allà, vam fer una sèrie d’anàlisi amb diversos aparells com comprovar el cabal del riu, mesurar la seva amplada, la profunditat, el Ph,…. La Maria, la Lluna i l’Abdelghani es van posar una mena de peto impermeable amb botes i van entrar dins el riu per a fer recollir les dades i caçar uns quants invertebrats. Quan vam arribar a  l’escola, vam mesurar si l’aigua era prou translúcida amb un aparell i així conèixer la qualitat de l’aigua del nostre riu. I també vam observar tots els invertebrats que havíem agafat en un microscopi que tenia una càmera i projectava les imatges en una pantalla. Al mateix temps, vam intentar identificar els diferents invertebrats que anàvem veient. Fins i tot vam veure una granota!!!

En aquesta sortida hem après que és molt important conservar la natura i el nostre riu!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *