Ser respectuosos i tolerants ens fa ser grans

L’assemblea d’aquest trimestre ha tractat sobre el respecte i la tolerància. Ens hem adonat que en el nostre dia a dia, no tractem als companys, les mestres i el material amb respecte.

Els alumnes de cicle mitjà van ser els encarregats d’iniciar l’assemblea presentant uns vídeos amb situacions quotidianes en les que, a vegades, no acabem d’actuar correctament:

Un cop vam veure els vídeos, els diferents cicles van exposar el seu treball fet a classe sobre els diversos punts tractats en el vídeo:

 • Cicle mitjà va reflexionar sobre quines són les coses que ens molesten i la manera com hem d’actuar amb els companys i les mestres:
 • Educació infantil va treballar el conte d’Enric Larreula “Les 3 formigues”. Una bonica història que tracta sobre la resolució de conflictes. Tots els nens i nenes van fer-se unes antenes de formiga, i els nens de P5 van explicar el conte a tots els alumnes de l’escola. Per acabar, els alumnes de P3 i P4 van ensenyar-nos fer el lema de l’assemblea “ser respectuosos i tolerants ens fa ser grans” amb percussió corporal.
 • Els de cicle inicial es van encarregar de treballar i explicar el respecte pel material, tant propi com el comunitari:
 • Cicle superior va ser l’encarregat d’explicar-nos el treball que van fer sobre les queixes. Aquí el teniu:

 

Per últim, els mateixos nens i nenes de cicle superior van tancar l’assemblea amb la projecció dels mateixos vídeos que havien fet els de cicle mitjà, però aquesta vegada en una versió molt diferent: la de ser respectuosos i tolerants.

 

2 thoughts on “Ser respectuosos i tolerants ens fa ser grans

 1. Isabelle Rubis

  “Increíble, mestres, que heu pogut fer tot aquesta feina. Treballar certs valors, com el respecte, fent actuar els nens, fent que ells prenguin consciència del que està bé o malament, és la millor manera. A més és divertit fer-ho i veure-ho. Enhorabona !”

  Reply
  1. mdalemus Post author

   Moltes gràcies pel feedback! Les assemblees que fem cada trimestre tenen com a objectiu treballar valors i/o actituds importants pel desenvolupament integral dels nostres alumnes. Fa molts anys que treballem les assemblees, i han esdevingut un dels projectes que donen identitat als Terraprims. L’escola no només ha de ser transmissora de coneixements. Us convidem a clicar sobre la paraula “assemblea” en l’apartat ETIQUETES del blog, per veure quins altres temes hem treballat i d’aquesta manera poder treballar-los també casa.

   Reply

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *