Escacs a l’escola: OBSERVO, PENSO, JUGO.

Aquest curs l’alumnat de primària ha iniciat un projecte d’aprenentatge a través dels escacs, més enllà del joc en si.
Hem començat presentant l’escaquer, les peces, com es mouen, com capturen… i anem fent incidència en els valors que es treballen amb aquest joc/esport: respecte per les normes, pels companys/adversaris, saber planificar i anticipar-se, valorar els gestos i els fets, ser crític amb un mateix… Així com també aspectes matemàtics ( coordenades, files, columnes, diagonals, numeració, orientació, càlcul…) o de llengua ( noms de les peces en català, castellà, anglès, escriptura i lectura de jugades i partides, orígen de les paraules relacionades amb els escacs… ).

De mica en mica anirem aprenent coses noves i les anirem aplicant tant a situacions en partida com en situacions a la vida real.

OBSERVO, PENSO, JUGO.


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *