PREGUNTES MÉS FREQÜENTS. ORGANITZACIÓ CURS 20-21

AUTORITZACIÓ PER FER LA PROVA PCR

1.-En cas d’haver de fer la  PCR a l’escola es farà per frotis nasal? 

De moment la prova es farà per frotis nasal. En principi no és una prova molt invasiva. En cas de modificar el tipus de prova us informarem.

2.-S’avisarà a la família abans de  fer la prova PCR?

En cap cas es farà cap prova als alumnes sense que la família estigui informada del dia i hora de la prova amb antelació.

3.-En cas que la prova PCR es faci a l’escola podrà acompanyar a l’infant un progenitor?

El Departament de Salud dona potestat a les escoles per donar resposta a aquesta qüestió. A la nostra escola, les famílies que vulgueu acompanyar el vostre fill/a mentre li facin la prova ho podreu fer. Us informarem del dia i hora i us demanarem que vingueu un sol progenitor i que porteu mascareta.

4.-Si una família no autoritza que se li faci la prova PCR a l’escola, i hi ha un positiu al seu grup estable, aquest alumne podrà anar al CAP a fer-se-la?

No. Si la PCR no es fa a l’escola, la família hauria de portar l’infant a Mataró a realitzar la prova. Tot i no fer-se la prova haurà de fer els 14 dies de confinament.

Des del Centre de Salut insisteixen en la importància de fer les proves PCR per a poder detectar els positius “asimptomàtics” i poder anar frenant la cadena de transmissió. És un dels punts claus per poder fer front a la pandèmia.

5.-L’autorització que signen les famílies és per proves que es faran motivades per un positiu al seu grup estable o també servirà per proves massives de rastreig?

El que autoritzen les famílies és la realització de la prova PCR A L’ESCOLA.   La PCR pot estar “indicada” per un cas positiu confirmat a la seva classe o per fer cribratge a un centre escolar si per exemple hi ha molts casos positius en una mateixa escola.  Sempre s’informarà a les famílies abans de realitzar la prova i la família pot denegar la realització d’una PCR concreta o modificar l’autorització signada prèviament.

6.-Si es detecta un positiu, els companys del grup estable han de venir al dia següent a les 9.00 del matí i fer tot el seu horari o se’ls avisarà per venir sols a fer la prova PCR?

Quan es detecta un positiu en una classe la resta d’alumnes han de continuar assistint a l’escola normalment . El Servei de Vigilància Epidemiològica informarà a les Direccions de les escoles de les directrius a seguir en cada moment.

NETEJA

1.- Hi haurà  més servei de neteja i desinfecció?

Cada dia, de 12.30 a 14,30 hi haurà un servei adicional de neteja i desinfecció.

MATERIAL

1.- Quin material de treball han de portar de casa els alumnes de Cicle Inicial?

Els alumnes de cicle inicial no han de portar cap material de casa per poder treballar a l’aula. Cada nen/a tindrà una safata individual amb el material d’ús personal i quotidià: llapis, colors…

MESURES DE PROTECCIÓ

1.- Els alumnes d’EP es podran treure la mascareta?

Actualment, els alumnes d’EP han de portar la mascareta obligatòriament mentre la situació epidemiològica no hagi millorat. El Departament d’Educació enviarà, cada dimecres, informació als centres de com actuar la setmana següent. Us informarem quan hi hagi canvis.

2.- Les famílies podrem accedir a l’escola per fer  gestions administratives (TPV, actualització de dades…)?

Sí. Les famílies podreu accedir a l’escola per fer gestions administratives a partir de les 9.15h. En cap cas es podrà entrar a fer gestions coincidint amb l’entrada i/o sortida dels alumnes.  Tot i això us recomanem que, sempre que sigui possible les gestions es facin via telemàtica.

ANIVERSARIS D’EDUCACIÓ INFANTIL

1.- Es pot portar alguna cosa per celebrar els aniversaris?

Podeu portar un pastís, unes galetes, xocolata… per celebrar amb els companys l’aniversari del vostre fill/a. Us demanem que no porteu coses molt manipulades manualment que no han passat pel foc: brotxetes de fruita, bosses de fruits secs…

Aquest curs els alumnes no bufaran les espelmes.

MENJADOR

1.- Com puc apuntar al meu fill al menjador?

Podeu fer-ho on-line a la pàgina web de l’empresa: www.viudinamic.org. Pestanya inscripcions on-line/espai de migdia/escolaeldofí/inscripcions on-line

ACOLLIDA

1.- Què he de fer per apuntar el meu fill/a l’acollida?                                                                        Cal apuntar-lo/a mitjançant la pàgina web de l’empresa: www.viudinamic.org  Cal anar a la pestanya inscripcions on-line/acollida/escola el dofí.

EDUCACIÓ FÍSICA

1.- Els alumnes de Cicle mitjà i Cicle Superior faran EF al pavelló d’esports municipal?

Els alumnes de 3r i 4t faran EF al pavelló els dimarts de 15.00 a 16.30.

Els alumnes de 5è i 6è faran EF al pavelló els dimecres de 15.00 a 16.30.

2.- Les classes d’Educació Física es faran amb mascareta?

El PROCICAT dictamina que tal i com està la situació de la pandèmia en aquest moment és obligatori que els alumnes portin mascareta tot i estar dins el seu grup estable. 
Tot i això, fer activitat física amb la mascareta posada condiciona el tipus d’activitat física i l’esforç físic que es pot demanar als alumnes.
Per aquesta raó l’Educació Física la farem sempre a l’aire lliure i aplicarem aquestes mesures:
– Sempre que l’activitat ho permeti i que hi hagi distància per fer-ho, deixarem que els alumnes facin aquesta activitat sense mascareta.
– Si una activitat no es pot fer sense mascareta i des del punt de vista físic no veiem segur realitzar-la no formarà part de la programació d’aquests moments: curses de resistència, esports aeròbics i que impliquen molt contacte…. 
– Les activitats que es facin amb mascareta seran les que la mestra consideri que és factible realitzar en aquestes condicions.
– A totes les sessions hi haurà activitats que es faran total o parcialment sense mascareta.
– A la dinàmica de la classe es té en compte la situació i es faran  pauses per hidratar-se, per descansar i per respirar de forma sistemàtica i freqüent. 
A mida que la situació epidemiològica evolucioni adaptarem l’ús de la mascareta a les instruccions que ens dicti el Departament d’Educació i el Departament de Salut. 
Aquest article ha estat publicat en General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *