Visionat fotos velles. Reflexió sobre el temps

Visionat de fotos antigues i actuals de Nou Barris, especialment de la zona on es va construir l’antic Hospital Mental, avui Seu del Districte.

“Quan van enderrocar l’edifici de l’Institut Mental, el 1973, es van fer edificis i només va quedar una part de l’antiga construcció i la capella.  La capella està abandonada, i la part de l’edifici que queda és ara una biblioteca i l’ajuntament de Nou Barris. Abans no hi havia pisos a la zona, era tot camp; llavors, quan van enderrocar la major part de l’Institut Mental hi van fer pisos. L’esglèsia es va quedar però està abandonada i ara la volen rehabilitar” (Rosa Poderoso i Jonathan Maldonado)

“Hi ha més fotos en blanc i negre,  són de fa 80 anys, només poden ser en  blanc i negre, semblen més lluny de nosaltres, més distants. A aquesta secció hi ha fotos noves també. Crec que les fotos en blanc i negre donen un fort impacte visual, més contrastat” (Ying Lu Mo)

EL TEMPS: reflexions i definicions

“El temps fa evolucionar moltes coses, l’ésser humà. (…) El temps va passant: “Tic, Tac, Tic, Tac…”  (Jonathan Maldonado)

“El temps és el capital de cada persona i la seva riquesa. El temps és just per a tots.(…) El famós escriptor xinès Lu Xun va dir una vegada: “El temps és la composició de la vida material, perdre el temps de la gent  és equivalent a l’assassinat”  ( Ying Lu Mo )

“Per a mi el temps és un ordre de vida.”  ( Mariana Luján )

“El temps és una cosa molt valuosa (…) quan penses que has perdut el temps després vols recuperar el temps que has perdut. Així que jo he de viure la vida per no perdre un minut de temps”  ( Víctor Toledo )

“El temps ho significa tot. Si no hi ha temps no hi ha res. (…) El temps té com fases, etapes, com si anés a moments, cada moment és únic. Tal com diuen, Carpe Diem” ( Martina Ges )

“És el que fa canviar la gent, present,  passat i futur. Amb el temps has passat moltes estones i tens molts records d’allò que has viscut” ( Pilar de Pedro )

“El dia a dia és el temps. Tot canvia rera el temps. Jo ara tinc 15 anys, no sabré com seria jo amb 22 anys” ( Pol Vidal)

“Para mí el tiempo es cambio. Con el tiempo, la gente cambia (…): la ves diferente, su cara, su físico y su manera de ser” ( Laia Escalona )

 


Accions

Informacions

Deixa un comentari

Podeu utilitzar aquestes etiquetes : <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>