Un petit tresor !

Valoracions de l’ alumnat sobre el projecte Mar Arza En Residència a l’Institut Narcís Monturiol

Aquí us mostro un buidat d’un treball molt ampli, son les valoracions que han fet els 29 alumnes de 4t d’ ESO que han participat en el projecte. Els vaig demanar un resum del que havíem fet durant els vuit mesos de treball amb la Mar, i sobretot els vaig remarcar que m’interessava que obrissin el cor, que m’expliquessin un valoració personal acurada de l’experiència viscuda.
Quin tresor !… és fantàstic, algunes de les seves paraules m’han emocionat !
Fixeu-vos amb els títols, cada alumne titula aquesta recopilació de sensacions i sentiments posant èmfasi en un o altre aspecte.
Em sento feliç, l’experiència els ha estat colpidora, i l’experiència és font de coneixement, per tant, objectiu complert !!!!

Fanny Figueras

PEIXOS D’ESTIMA Mar Arza
“Penso que aquest projecte ha estat molt interessant i maco de realitzar. El fet de treballar colze a colze amb una artista de veritat per crear una obra d’art és una cosa increïble, ja que a més, se surt de la rutina d’una classe per obrir-nos un nou món completament diferent al que havia viscut fins ara en una classe. A més les sortides al mar han estat molt divertides i he entrat una mica en el món de les llibreries de vell, un lloc al qual no havia estat mai i que m’ha sorprès. He aprés molt amb el pas de l’artista pel nostre institut i és una experiència que estaria bé tornar a repetir”.
Ariel Moreno

Treball del projecte
“Aquest projecte ha estat molt sorprenen per mi que mai havia fet una cosa semblant. També m’ha sorprès els passos que s’han de fer per poder fer una obra, has de tenir una idea, estudiar-la, veure si funcionarà… entre altres coses.
L’artista Mar Arza és una persona amb molta paciència i n’ha tingut molta amb nosaltres, ella mai havia estat amb tants nois i noies, ha estat un repte que hagi pogut fer amb nosaltres una obra tant bona. Tornaria a repetir l’experiència”.
Jose Vaca

PEIXOS D’ESTIMA
“Amb el projecte he après a ser més endreçat, i que quan et compromets a fer una cosa s’ha d’acabar, he après a ser col·laborador i m’ha agradat que en el projecte hi hagi participat tothom. Ara quan miri una obra d’art la miraré de forma més concreta amb més detall”
Toni López

L’artista i nosaltres
“He aprés ha valorar una obra d’art, quan abans veia fotos d’alguna o les veia en persona mai hagués pensat que comporta tant de treball i esforç. Nosaltres hem tardat un munt de mesos en saber que volíem fer i tot ha anat sorgint a poc a poc. També crec que ens ha ajudat ha treballar més en equip. M’agradaria començar de nou una experiència com aquesta”
Zoila Miguel

Mar de paraules
“Les tres pesques ens van portar temps, un matí sencer, però jo estic segura que va valdre la pena, ens ha quedat un resultat fantàstic.
…”Quan la Fanny ens va comunicar que exposaríem el projecte que hi havia gent interessada en veure el que havíem fet, vaig pensar que era una cosa important el que havíem fet. Mai pensava que ho hagués pogut fer, he estat orgullosa de tots nosaltres”
Judith LLevot

Projecte amb la Mar
“El projecte m’ha agradat i m’ha semblat interessant, hi ha hagut moments que m’han semblat cansats, per exemple lo de retallar paraules. He pogut comprovar el treball que porta fer un projecte així, ara quan vagi als museus em miraré les obres d’art d’una altre manera”
Maria Esteve

Projecte
Crec que ha estat una experiència molt bona, no m’imaginava que darrera una obra hi hagués tant de temps per acabar-la, no és gens fàcil. M’ha agradat molt la idea d’anar a buscar aigua de mar.
Ferran Castillo

Peixos d’estima
“M’ha agradat molt fer aquest projecte i penso que s’hauria de repetir més anys”
Laia Sunyer

Projecte amb la Mar Arza
“Aquesta activitat ha estat una molt bona idea. M’ha agradat molt. M’ha ensenyat una nova cara de l’art. Sense adonar-te’n vas aprenen un munt d’aspectes sobre l’art.
Quan varem fer la recerca de paraules em va agradar ser la persona que trobés PEIXOS D’ESTIMA i que fos la frase que li agradés a la Mar. Per a mi ha estat un privilegi que el títol de l’obra fos aquest.
També em va agradar ajudar a la Fanny a col·locar els vinils de la sala d’actes, eren frases fetes per nosaltres.
Ha estat molt emocionant i ho recordaré sempre, 120 persones a la platja a buscar aigua de mar, no havia pensat mai anar a buscar aigua de mar!
Ha estat una experiència per tornar-la a viure i en tindré sempre un record”
Anna Gonzàlez

Projecte En Residència i obra Peixos d’ Estima.
“El projecte m’ha agradat, he trobat la idea molt original i ens ha servit per trencar la rutina de les classes normals, aquest ha estat un projecte divertit i alhora aprenies coses”.
…..”He aprés que a l’art contemporani els detalls son molt importants, que has de mirar molt bé una obra per poder entendre-la, que el procés per fer l’obra és tant important com el resultat final”
Laura Malo

Peixos d’estima. Mar Arza
“La meva opinió es que hi ha diverses formes de fer art però també de veure’l”
El projecte m’ha servit també per veure una altre manera de fer literatura”
Asier Sànchez

En Residència
“Mai a l’ institut i a l’escola havia fet una activitat així i amb tanta continuïtat. Jo l’art contemporani el trobava estrany, sense sentit. Però una vegada has format part d’una obra, t’adones que tot té un perquè i els detalls son molt importants, sinó perquè hauríem d’anar a buscar aigua de mar? He explicat el projecte a alguns amics, la majoria feien cares rares o et deixaven anar “si això era el que fèiem a l’ institut avui en dia”. Ells no poden entendre que hi ha coses que no s’aprenen ‘empollant’ un llibre i després fent un examen. Estic segura que si la Fanny en hagués explicat la teoria de l’art contemporani la meitat no ho hagués entès i l’altre meitat s’ho hagués aprés de memòria i quan hagués acabat el curs pocs recordarien el que havien estudiat. Ara en canvi la majoria dels alumnes si els hi preguntes et respondran i quan acabi el curs encara ho sabran. Amb aquest projecte l’art s’ha apropat a nosaltres i n’hem format part. A mi personalment m’ha fet canviar la visió que tenia, ara quan vegi una obra me la miraré més detingudament, intentant interpretar-la…..
….”L’activitat que més m’ha agradat ha estat la de retallar paraules dels llibres, en funció del dia que tenies et sortien frases més optimistes o pessimistes, tot elles molt nostàlgiques”.
…..”Vaig trobar molt original la idea de la Mar de fer un paral·lelisme entre la pesca, la fabricació de paper i l’escriptura”.
…“ la Mar ha sabut transmetre’ns la seva passió per la poesia”
Núria Mallofré

Projecte en Residència
“Aquest projecte m’ha interessat per diferents motius, m’ha fet veure quin és el procés de creació d’una obra d’art ja que quan jo veia una obra d’art no em semblava res, però he vist que l’he de mirar amb atenció per poder veure que ens vol dir i pensar en el que ha costat fer-la. També he aprés veient el mar a l’ hivern i les botigues de llibres vells, m’ha servit per col·laborar amb el meus companys, ajudar-me a expressar i ha treballar en grup.”
Rubén Bravo

Procés del projecte: Peixos d’Estima
“Ha estat una experiència agradable poder formar part d’una obra d’art contemporani juntament amb una artista. Ha estat curiós com el projecte ha anat prenen forma fins arribar a l’obra final. Una obra plena de simbolisme i que hem anat fent entre tots plegats”
Sónia Santos

PEIXOS D’ESTIMA
“M’ha semblat molt interessant aquest projecte perquè és una activitat diferent a les activitats normals. La part que més m’ha agradat ha estat la part final, la part on teníem que pescar paraules a la piscina i amb la xarxa”
Ester Sánchez

Projecte En Residència
“Crec que després del projecte miraré les obres d’art d’una altre manera que una obra pot ser complicada encara que a simple vista no ho sembli.
M’ha agradat veure com pensa la Mar i aprendre coses noves”
Ivan Outumuro

PEIXOS D’ESTIMA
“Al començament quan va venir la Mar, recordo que no entenia molt bé el treball que anàvem a fer: un abecedari propi, un mar de paraules… tot em resultava diferent… De les primeres activitats em va agradar molt la idea de fer una frase i simplificar-la al màxim…..
La fase de retallar paraules també em va agradar molt, a més es feia silenci absolut….. Quan vam fer les proves a classe de l’obra final ja vaig veure clara la idea…. L’obra ha quedat molt bonica, molt millor del que tots imaginàvem…
M’ha agradat poder exposar el treball davant l’ institut, vaig veure que tots ens havíem involucrat molt en el projecte i que valia la pena representar-ho davant de tots”
Mateo Sesma

Un mar de paraules
“Crec que tots nosaltres hem estat molt afortunats, hem tingut la sort de compartir i fer classe amb una artista, tenir un altre punt de vista a l’hora de veure l’art. Per la meva banda jo he aprés molt, una experiència inoblidable.
Camilo Mina

PEIXOS D’ESTIMA
“Durant el període del projecte, he aprés coses de les quals mai m’hagués preguntat a mi mateix o mai m’hagués parat a raonar. Ara aprecio més el detall i em miraré les obres d’art d’una altra manera. Ha estat un experiència molt agradable i fabulosa. Crec que aquests treballs en grup són molt bons, faciliten la comunicació entre els companys. El resultat final ha estat una meravella, dona una sensació estranya, antiga, interessant”.
David Paniora

Proyecto Pesca
“La inspiración y la creatividad son las bases de esta gran obra, después de tanto trabajo se pudo llegar al objetivo. He aprendido que el empeño puede ser mucho para lograr lo que se quiere. He aprendido como varias ideas pueden estar ligadas en una de sola.
Daniela López (la Daniela s’incorpora al centre a la part final del projecte)

Projecte En Residència
“Amb el projecte he descobert les llibreries de vell, m’han interessat molt. També he aprés que ens hem de fixar més en els detalls, i així es pot entendre més l’art contemporani”
Jardiel Rodellas

En Residència
“Crec que el projecte és molt interessant i innovador, m’ha agradat molt com hem relacionat l’art i el mar. Destacaria la paciència i constància que s’ha de tenir per fer una obra d’art. Després del projecte em miraré les obres d’una altre manera per senzilles que semblin”
Alex Cóndor

Projecte
“Una obra d’art ara mateix no la miraria amb els mateixos ulls, perquè ser el treball que costa. El que més m’ha agradat es veure el procés, com arribar a l’últim punt de l’obra final”
Adrià Redolad

PEIXOS D’ESTIMA
“M’ha agradat molt l’abecedari propi que vàrem fer. També crec que t’apropa a l’art a través d’una artista, i que encara que no sàpigues interpretar una obra a simple vista és bo veure el procés i com s’ha arribat al final”
Carla Escudero

Projecte amb la Mar
“M’ha agradat molt la part final del projecte, sobretot posar la polpa a la piscina.
També ha estat emocionant tenir una persona com la Mar al costat que t’ensenya coses noves, maneres diferents de veure les coses”
Alba Guilera

Mar Arza al Monturiol
“El projecte m’ha agradat molt i m’agradaria que encara continués, m’ha apropat a una artista i m’ha canviat la manera de veure les obres d’art. Ara m’aturaré i intentaré interpretar el significat. El fet de treballar amb una artista ha fet que tingui més imaginació”
Kimberly Reyes

PEIXOS D’ESTIMA
“M’ha agradat molt fer aquest projecte ja que mai hagués pensat que jo podria fer una obra d’art.
Crec que aquest projecte es tindria que fer a tots els instituts ja que t’obre ells ulls i et fa veure que l’art no es aquella cosa avorrida que només mires i no et dona res, sinó que darrera de cada quadre hi ha persones amb molta il.lusió treballant i esforçant-se al màxim per que quedi el millor possible. Realment crec que la Mar ens ha obert els ulls a tots, ens ha fet sentir un equip, ens ha fet sentir emocions noves, interès per l’art. Cada vegada que miro l’obra PEIXOS D’ESTIMA em sento molt orgullosa d’haver participat en fer-la.”
Ada González

En Residència
“Aquest projecte ha estat una experiència inoblidable ja que aquestes coses no acostumen a passar cada dia. Que et portin una artista a l ’institut i que t’ensenyi lo dur que és fer una obra i el llarg procés que comporta.
Jo, sincerament m’ho he passat molt bé i m’ha servit per donar-me compte de que el que jo vull ser està relacionat amb l’art, i en part aquest interès ha estat a partir de veure que jo era capaç de tirar endavant i esforçar-me per fer aquest projecte.
M’ha encantat compartir amb els meus companys una obra que ja podem dir que és nostra i que hem aconseguit gràcies a estar tots units i treballant en equip que això és una cosa que no sempre podem aconseguir.”
Ariadna Artola.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *