Exposició de Creadors EN RESiDÈNCiA als instituts a la Fabra i Coats

Del 18 d’abril al 12 de maig a la Fabra i Coats. Fàbrica de creació es pot veure l’exposició de les vuit obres realizades en les dues primeres edicions del projecte, així com els processos de creació de les onze residències de les tres edicions.

S’inaugura el 17 d’abril a les 19h. L’exposició es pot visitar de dilluns a dissabte, de 16h a 20h. L’entrada és lliure.

Exposició “EN RESiDÈNCiA 2009-2010” al Nivell Zero de la Fundació Suñol

Del 16 de novembre a l’11 de desembre de 2010 al Nivell Zero de la Fundació Suñol es pot veure l’exposició de les tres obres realizades en la primera edició del projecte, així com els processos de creació.

 • Air race, de Daniel Chust Peters EN RESiDÈNCiA a l’Institut Bernat Metge: web i bloc.
 • 10.000 hores, de Salvador Juanpere EN RESiDÈNCiA a l’Institut Infanta Isabel d’Aragó: web i bloc.
 • nouBARRISnou, de Lluís Sabadell Artiga EN RESiDÈNCiA a l’Institut Collserola: web i bloc.

L’exposició es pot visitar de dilluns a dissabte, de 16h a 20h. L’entrada és lliure.

En Residència- Vista de l'obra de Lluís Sabadell Artigas En Residència - Vista de l'obra de Salvador Juanpere En Residència - Vista de l'obra de Daniel Chust Peters
En Residència - Vista de les escales de Deu Mil Hores, de Salvador Juanpere En Residència. Pati exterior Inauguració de l'Exposició En Residència

L’exposició ha estat organitzada per A Bao A Qu amb el suport de l’Institut de Cultura de l’Ajuntament de Barcelona, i la Fundació Suñol

creadors EN RESiDÈNCiA als instituts de Barcelona: les obres

Al web i als blocs podeu seguir els processos de creació de les tres obres realitzades el 2009-2010

Air Race10.000 horesnouBARRISnou

Air race, de Daniel Chust Peters EN RESiDÈNCiA a l’Institut Bernat Metge: web i bloc.

10.000 hores, de Salvador Juanpere EN RESiDÈNCiA a l’Institut Infanta Isabel d’Aragó: web i bloc.

transforma / nouBARRISnou, de Lluís Sabadell Artiga EN RESiDÈNCiA a l’Institut Collserola: web i bloc.

Air RaceAir Race

10000 hores10000 hores

noubarrisnounoubarrisnou

nouBARRISnou: intervenció a les escales de Roquetes a Torre Baró

El divendres 2 de juliol Lluís Sabadell Artiga i els estudiants de l’Institut Collserola realitzen la darrera acció del projecte noubarrisnou que han estat desenvolupant al llarg de tot el curs. Es tracta d’una intervenció artística efímera a les escales que connecten Roquetes i Torre Baró que reflexiona sobre alguns dels aspectes que han sorgit durant el procés de treball participatiu.

noubarrisnou2_EN RESiDÈNCiAnoubarrisnou1_ENRESiDÈNCiAnoubarrisnou3_EN RESiDÈNCiA

Exposició de “10.000 hores”, de Salvador Juanpere EN RESiDÈNCiA a l’Institut Infanta Isabel d’Aragó

Del 31 de maig al 4 de juny a l’Institut Infanta Isabel d’Aragó es podrà veure 10.000 hores, la instal·lació escultòrica que Salvador Juanpere ha realitzat juntament amb un grup d’alumnes de 4t d’ESO. L’acte d’inauguració se celebrarà al mateix institut el dimecres 2 de juny a partir de les 18h30. L’artista, el professor del grup i els alumnes presentaran l’obra, resumiran el procés de creació i respondran totes les qüestions que puguin sorgir. A més de l’obra, l’exposició recull part del procés de creació: dibuixos, textos, quaderns, fotografies, etc.

Al web i al bloc podeu seguir el procés de creació de l’obra i aquí podeu descarregar la invitació de l’exposició.

10000-hores_-invitacio-exposicio09_en-residencia_21maig-5109_en-residencia_21maig-37

Exposició d'”Air race”, de Daniel Chust Peters EN RESiDÈNCiA a l’Institut Bernat Metge

Del 3 a l’11 de juny es podrà veure a l’Institut Bernat Metge l’exposició d’Air race, l’obra desenvolupada per Daniel Chust Peters amb un grup d’alumnes de 3r d’ESO. L’acte d’inauguració tindrà lloc al mateix institut el dijous 3 de juny a partir de les 17h30. Presentaran l’acte l’artista, el professor del grup i els alumnes que han participat en el procés de creació de l’obra, que també està recollit a l’exposició.

Al web i al bloc podeu seguir el procés de creació de l’obra i aquí podeu descarregar la invitació a l’exposició

tos2xiular2Invitació exposició d'Air race

Sessió participativa de nouBARRISnou (Lluís Sabadell Artiga EN RESiDÈNCiA a l’Institut Collserola

Després del procés de recollida d’idees mitjançant les bústies de es decideix intervenir a les escales de Torre Baró, en el límit entre la ciutat i el Parc de Collserola. Durant la sessió participativa organitzada pel Lluís Sabadell Artiga i la Belinda Tato, amb la participació del Darling i el Noé, s’analitza l’espai i es treballa en el disseny de la intervenció de millora de les escales. Al bloc de nouBARRISnou i de Lluís Sabadell Artiga EN RESiDÈNCiA a l’Institut Collserola trobareu més detalls.

Exposició de nouBARRISnou a l’Ajuntament del districte de Nou Barris

Des del divendres 21 de maig i fins el 4 de juny, a l’Ajuntament del Districte de Nou Barris, es pot veure l’exposició del Lluís Sabadell Artiga i els estudiants de 4t d’ESO de l’Institut Collserola.

noubarrisnou_21maig-77 noubarrisnou_21maig-36 noubarrisnou_21maig-60

Al bloc de nouBARRISnou es poden veure més fotografies del muntatge i de la inauguració de l’exposició, i ben aviat, el vídeo del procés de creació realitzat pels estudiants.

Salvador Juanpere i els estudiants de l’Institut Infanta Isabel d’Aragó inicien la fase final de creació de l’obra

Després d’haver traslladat al programa AutoCAD les escales de mà escollides del seu entorn proper van encarregar a una empresa el pretallat de les peces en làmines de fusta. Ara és el moment de llimar cadascuna de les peces i construir les més de 60 escales que conformaran la instal·lació escultòrica 10.000 hores.

07_sjuanpereenresidencia-2119_sjuanpereenresidencia-4_bloc21_sjuanpereenresidencia-10bloc_07_sjuanpereenresidencia-2709_en-residencia_21maig-2119_sjuanpereenresidencia-6bloc 07_sjuanpereenresidencia-2608_en-residencia_30abril-0209_en-residencia_21maig-43

Lluís Sabadell Artiga a l’Institut Collserola: s’inicia “noubarrisnou”, projecte de participació col·lectiva

Els alumnes de l’Institut Collserola i Lluís Sabadell Artiga han instal·lat en diferents punts estratègics dels barris de Canyelles, Roquetes i La Guineueta, al districte de Nou Barris, cinquanta bústies que ells mateixos han dissenyat, construït i pintat de color verd per poder recollir les aportacions del veïnat.

Entre el 22 de març i el 9 d’abril es podrà participar aportant opinions i suggerències sobre diferents espais del barri a través d’aquests mecanismes:

 • omplint les postals i dipositant-les en alguna de les 50 bústies distribuïdes pels barris de Canyelles, Guineueta, Roquetes i Torre Baró
 • deixant un comentari en el bloc noubarrisnou.wordpress.com sobre algun dels espais proposats o bé proposant-ne de nous
 • enviant un correu electrònic a noubarrisnou@gmail.com
 • enviant un SMS al número 668 816 553 (tarifa normal de sms segons operadora)
 • a través del facebook www.facebook.com/noubarrisnou

A més a més es realitzaran activitats amb diversos instituts, escoles i entitats del barri per promoure la participació en el procés de millora del barri.

Es pot fer el seguiment del projecte noubarrisnou a través del bloc de Lluís Sabadell Artiga En Residència a l’Institut Collserola.

collserola_22mar11collserola_22marcollserola_22mar-12collserola_22mar1collserola_22mar-3collserola_22mar-2
noubarrisnou3noubarrisnounoubarrisnou-2noubarrisnou-31

Daniel Chust Peters a l’Institut Bernat Metge: gravació d'”Air Race”

Després de les diferents fases de treball (mesura i representació de l’espai, concepció dels guions i producció i comunicació del projecte), Daniel Chust Peters i els alumnes de l’Institut Bernat Metge han encarat el moment culminant de la realització de l’obra: la gravació d’Air Race, en què 100 voluntaris han format una arquitectura humana per representar el taller Aula 209 a partir de tres guions. Ha tingut lloc a la Plaça Llibertat Ròdenas, al barri de La Verneda, i s’ha filmat tot amb una càmera emplaçada en una bastida de 8m d’altura. L’obra final, que passarà a formar part del catàleg de l’artista, serà la peça audiovisual que mostri aquestes reproduccions.

air_race-3air_race-1air_race-2tos2xiular2crit2

Salvador Juanpere a l’Institut Infanta Isabel d’Aragó: plànols amb AutoCAD i visita a la Facultat de Belles Arts de la UB

Es finalitza l’entrada de coordenades a l’AutoCAD per la confecció dels plànols de les escales, i de la mà de Salvador Juanpere, els estudiants de l’Institut Infanta Isabel d’Aragó visiten diferents espais de la Facultat de Belles Arts de la UB, on l’artista presenta la residència als estudiants de l’assignatura “Actituds Interdisciplinàries”.

belles-arts-1belles artsbelles-arts
míriam-autocadjemma-autocadelena-autocad

Daniel Chust Peters a l’Institut Bernat Metge: es prepara el rodatge del projecte “Air Race”

Daniel Chust Peters i els alumnes de l’Institut Bernat Metge inicien la fase de producció del projecte, centrada en la planificació del rodatge de la reproducció del taller “Aula 209” a través d’arquitectures humanes i tres guions. Els alumnes s’organitzen en comissions per desenvolupar diferents tasques implicades en la planificació i el rodatge. Es treballa en la realització de 600 cartells i 500 flyers que es distribuiran pel barri de Sant Martí i voltants, i s’inicia una campanya d’informació a mitjans de comunicació, escoles, instituts, associacions i altres entitats del barri.

CONVOCATÒRIA PROJECTE AIR RACE:

 • Dia: DISSABTE 20 DE MARÇ
 • Lloc: Plaça de Llibertat Ròdenas (Rambla de Guipúscoa / Rambla de Prim). Zona de vianants
 • Hora: 11h del matí
 • Convocatòria:  100 voluntaris/es per interpretar tres guions
 • La inscripció per participar en la filmació pot fer-se per telèfon (932 101 330 / 605 580 890) o per correu electrònic (danielchust@aavc.net).

air-race_tosair-race_xiularair-race_crit

Lluís Sabadell Artiga a l’Institut Collserola: es concreta el projecte “noubarrisnou”

Es concreta l’intervenció del projecte, ideant una primera fase anomenada noubarrisnou en què es demana la participació ciutadana perquè opini sobre què els agradaria canviar d’aquells espais del barri que tenen mancances o necessiten ser millorats. Durant dues setmanes es recolliran les propostes mitjançant 50 bústies construïdes pels alumnes, que es distribuiran per tot el barri, i a través del bloc noubarrisnou, l’espai web Facebook i missatges sms.

collserola_1mar-8collserolacollserola_9mar

Salvador Juanpere a l’Institut Infanta Isabel d’Aragó: analitzar, dibuixar, mesurar i especejar les escales

A partir de les fotografies, es mesuren i s’analitzen les escales de mà, i es dibuixen: primer en esbossos i després esquemàticament per tal de poder individualitzar-ne les peces principals. Els objectes reals es redueixen a escala 4:5 i les peces es traslladen al programa Auto-CAD per tal d’encarregar a una empresa que faci el tall en fusta.

04_02_sjuanpere_en_residenc04_03b_sjuanpere_en_resideninfanta_isabel_19feb