Habilitats pràctiques

EN QUINES ESFERES DE LA MEVA VIDA ÉS APLICABLE LA INTEL·LIGÈNCIA EMOCIONAL?

La Intel·ligència Emocional té cinc habilitats pràctiques. Aquestes cinc habilitats pràctiques són útils per a quatre àrees fonamentals de la nostra vida:

1) Propendeixen al nostre benestar psicològic, base per al desenvolupament harmònic i equilibrat de la nostra personalitat.

2) Contribuïxen a la nostra bona salut física, moderant o eliminant patrons i/o hàbits psicosomàtics nocius o destructius, i prevenint malalties produïdes per desequilibris emocionalspermanents (angoixa, por, ansietat, ira, irritabilitat , etc.).

3) Afavoreixen el nostre entusiasme i motivació. Motivació i emoció tenen la mateixa arrel llatina (motere), que significa moure’s (acostar-se cap a l’agradable o allunyar-se del desagradable). Gran part de la nostra motivació en diferents àrees de la vida està basada en estímuls emocionals.

4) Permeten un millor desenvolupament de les nostres relacions amb les persones, en l’àrea familiar-afectiva, social i laboral-professional. En aquest últim pla, la Intel·ligència Emocional significa dur a un nivell òptim la relació entre les persones: determina quin tipus de relació mantindrem amb els nostres subordinats (lideratge), amb els nostres superiors (adaptabilitat) o amb els nostres parells (treball en equip). Les emocions determinen com responem, ens comuniquem, ens comportem i vam funcionar en el treball i/o l’empresa.

About jcruz

Orientador escolar
This entry was posted in General. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *