VOLS APRENDRE A FER BUNYOLS DE QUARESMA?

ACTIVITAT 4: RECEPTA DE BUNYOLS DE QUARESMA

TIPUS D’AGRUPAMENT: Es treballarà en mig grup.

ESPAI: A la classe

MATERIAL: Ordinador, projector, pissarra digital.

PROCEDIMENT:  La recepta dels bunyols és un plat típic de Quaresma així que en mig grup treballarem  l’estructura de la recepta i cada nen/a escriura una frase de la recepta a la pissarra digital i la penjarem aquí al blog perquè la pugueu fer a casa amb la família.

INGREDIENTS:

125 ml. de LLET
75 gr. de FARINA
60 gr. de MANTEGA
3 OUS
SAL
OLI
SUCRE

COM FEM ELS BUNYOLS?

El primer que hem de fer és posar la llet i la mantega en un pot, i afegir-hi una mica de sal. Anem remenant i comprovem que la mantega s’està desfent.

Quan la llet arrenqui el bull, afegim la farina tamisada i ho deixem coure. Haurem de remenar contínuament la barreja fins que aquesta vagi quedant com una pasta homogènia.

Quan veiem que la massa es comença a desenganxar de les parets del pot, ho retirem del foc i comencem a afegir els ous (és millor fer-ho d’un en un: tirem un ou sencer i remenem bé fins que quedi ben absorbit per la massa. Anem repetint aquesta operació amb el altres ous).

Haurem obtingut una massa ben homogènia i consistent.

Preparem una paella amb oli i el posem a escalfar. Quan estigui l’oli calent, afegim  petites parts de pasta (no massa grosses). Veureu que els bunyols es van inflant. Quan estiguin ben daurats els anem retirant de la paella, col.locant-los en un plat on hi haurem posat paper secant o de cuina, per tal que perdin l’oli.

 

Aquí us deixem un vídeo de com fer els bunyols!

 http://youtu.be/6ZMlf9jh2dQ

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *