BON ESTIU DOFINS!!!

Han estat 2 cursos amb vosaltres, primer vàrem ser Marietes de P-3, tots erem nous, ens vam haver d’acostumar tots plegats, vosaltres a mi i jo a vosaltres. Hem après moltes coses, hem rigut molt, també hem plorat, hi ha hagut moments molt emocionants, quan vàreu aprendre a cordar-vos els botons, escriure el vostre nom, pintar com artistes, també alguns heu après a defensar-vos en la piscina, hem compartit molt més que un dia escolar… 3 dies de colònies!!, etc. I tot això ho hem fet tots plegats, ajudant-vos entre vosaltres, intentant aprendre sense barellar-nos, parlant, negociant, de vegades m’heu fet enfadar, però de seguida m’oblido. Aquest any hem estat Dofins de P-4, aixó ha estat una altra cosa! Ara som més grans, ja sabem dibuixar, parlar i respectar als altres, alguns fins i tot hem acabat gairebé llegint com els grans!! Però el més important és que hem aconseguit ser un grup d’amics, gairebé com una familia, han estat moltes hores junts. Només un voldria dir amb aquestes paraules que us estimo molt i que desitjo i espero que el curs vinent a P-5 continueu igual de “guapos/as”, de companys de vosaltres mateixos i no feu enfadar a la Montse, us estimarà igual que jo, us ensenyarà a ser més grans encara, a llegir millor, a escriure, a fer feines, jocs, feines de grans i vosaltres l’heu de sorprendre i que se senti igual d’orgullosa que jo de vosaltres. Molta sort a la vida dofins i gaudiu de l’estiu!!!!! Un petó molt i molt gran a tots plegats: Aitana, Adrián, Andreu, Ángelo, Alba, Chantal, Daniel, Cristian, Gegi, Georgina, Grace, Ismael, Ilyas, Imane, Jordan, Jose Miguel, Junior, Jeremi, Mohamed, Yassin Dni, Yassin Chtioui, Omar, Yasser, Rehan i Carmen. (Us trobaré a faltar…)

EXPERIMENTEM AMB L’AIGUA II: Barrejar l’aigua

Aquesta segona sessió d’experiments amb l’aigua hem decidit provar, a veure que passa si barrejem l’aigua amb SUCRE, COCA-COLA, CAFÈ, SAL, OLI, PUNTA DE PLASTIDECOR I MEL. Abans de fer les barrejes feiem les nostres hipòtesis, després hem anat comprovant i… comproveu vosaltres mateixos: L’aigua té un gran enemic: L’oli.

DESCOBRIM EL LILA…

Durant aquest curs hem fet molts experiments i un d’ells ha estat anar descobrint els colors secundaris. L’ últim descobriment o màgia ha estat barrejar el “fucsia” amb el “blau” i ens ha sortit….. EL LILA!!

MOLTA SORT SARA!!!

La Sara ha estat fent pràctiques a la nostra classe dels Dofins. Ens ha ajudat molt i dessitgem que hagi après que son molt importants dos coses per ser mestra: tenir un sac ple de paciència i tenir sempre optimiste, pensar en positiu (“bueno”, quasi sempre…). El divendres es va despedir de nosaltres i ens va portar uns pastissos boníssims. Després hem sortit al pati a jugar amb globus grans, ADEU SARA I GRÀCIES PER LA TEVA AJUDA, ET DESSITGEM MOLTA SORT!!! Petons de tots/es els dofins: MUUUUA!!!

EXPERIMENTEM AMB L’AIGUA I: Agafar l’aigua

Amb l’arribada de la calor hem decidit treballar A LA FRESCA! Com que estem treballant l’AIGUA ens hem plantejat un primer experiment: Com podem translladar l’aigua d’una palangana a una altra sense que caigui l’aigua. Hem anat provant amb diferents objectes: un plat, un got, un embut, un colador, una bossa de plàstic, una xiringa, etc. Alguns deien que sí es podia, d’altres que no, després de cada hipotesis hem fet la comprovació…. El resultat ha estat que per molt petit que sigui un forat, l’aigua s’escapa!! I també hem descobert que si tapem els forats podem traspassar l’aigua…. PERÒ EL COLADOR ÉS MOLT DIFÍCIL! Comproveu vosaltres mateixos com ha quedat el terra…

EL MAIG ÉS OLORÓS PERQUÈ SURTEN MOLTES FLORS!

Després d’olorar la colònia i aprendre què es fa amb aigua, alcohol i flors hem decidit anar a l’hort a olorar les flors o plantes que tenim, ja que la dita de maig diu així: El maig és oloròs perquè surten moltes flors, DONCS ANEM A COMPROVAR-HO!: hem olorat romaní, espígol, coriandre (fa olor a llimona!), farigola, fonoll, julivert, etc. Després hem començat a fer boletes de seda per crear les nostres flors. Mireu quants colors!!

A QUE OLORA….? NOMÉS AMB EL NAS!

A començat la primavera i amb ella les bones olors!!! Abans de olorar les flors anem a treballar l’olfacte. Ens tanquem els ulls i olorem. Saps a què olora? Si ho endevines ho podràs veure!!! Café, llimona, ceba, olives, sabó, colònia, detergent, xocolata, vinagre, aigua (l’aigua no olora!!!).