Prova d’avaluació diagnòstica d’educació primària. 2014-2015

L’avaluació diagnòstica. Característiques i finalitats

D’acord amb la Llei d’Educació de Catalunya i amb la legislació vigent, tal i com es preveu en les resolucions per a l’organització i el funcionament dels centres, tots els centres han de fer una avaluació de diagnòstic, centrada en les competències bàsiques del currículum.

L’avaluació diagnòstica té caràcter orientador i formatiu per als centres. No determina, per tant, l’expedient acadèmic individual de l’alumnat.

L’avaluació diagnòstica avalua l’assoliment de la competència comunicativa lingüística i de la competència matemàtica al final del tercer curs d’educació primària.

Els resultats de la prova, conjuntament amb altres indicadors, ajuden els centres a analitzar, valorar i reorientar, si cal, la pràctica docent per assolir les competències i els aprenentatges que estableix el currículum.

Per tal de proporcionar als centres un instrument homogeni de mesura, el Consell Superior d’Avaluació del Sistema Educatiu elabora les proves i defineix els criteris d’aplicació i de correcció. Això no obstant, l’aplicació i la correcció de les proves i l’anàlisi dels resultats són a càrrec dels equips docents dels centres

Dates en què s’apliquen les proves

Les proves s’apliquen al final de tercer curs d’educació primària.

Les proves de tercer curs d’educació primària s’han d’aplicar entre els dies 4 i 15 de maig de 2015. La coincidència parcial amb les proves de sisè d’educació primària permetrà als centres que ho desitgin  fer adaptacions horàries i organitzatives que facilitin l’aplicació simultània d’ambdues proves.

El centre decideix el dia o els dies concrets en què es fan les proves, dins de la quinzena prevista. És important que tots els grups facin la mateixa prova simultàniament.

El centre pot decidir administrar de manera flexible el temps d’aplicació de cada un dels quaderns.

http://csda.gencat.cat/ca/arees_d_actuacio/estudis/diagnostica-educacio-primaria.-2014-2015

 

 

 

 

Aquest article ha estat publicat en 2014-15, General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *