Viatge solidari als campaments de refugiats saharians

 image023.png

El passat Sant Jordi va venir Xavier Vilar, professor de l’IES Ramon Berenguer IV de santa Coloma de Gramenet per parlar-nos d’una activitat solidària que realitzen al Sàhara. Ens va explicar que des de fa vuit cursos els alumnes de 1r de Batxillerat viatgen cada primavera als campaments de refugiats saharians de Tinduf (Algèria) i conviuen durant una setmana amb ells. En el vídeo amb el qual es va acompanyar la xerrada, els alumnes van explicar que l’experiència era tan enriquidora que alguns volien repetir-la any rera any. Aquests nois i noies preparen el viatge amb molt de temps: dissenyen tallers engrescadors pensant en els nens i nenes dels campaments saharians on després els portaran a terme; recullen des de setembre aliments i material escolar que aporten els centres educatius de la seva zona; organitzen actes per recollir diners (sopars, exposicions, xerrades); etc.

La idea ens va agradar i els assistents ens varen plantejar la possibilitat de que el nostre instituí també realitzés un viatge semblant el proper curs. El nostre professor de Socials ens va dir que parlaria amb la directora del nostre institut per plantejar-li aquesta possibilitat i convertir-nos en el segon centre de Catalunya que realitzés viatges solidaris al Sàhara. Es tracta d’un tema complicat, ja que són viatges que s’han de preparar molt bé i que necessiten molta planificació. En qualsevol cas, el que segur sí podem fer es col·laborar amb material i aliments.

Sergio Cortés Zamorano, 3r d’ESO

Enllaç:
http://elperiodico.com/blogs/mapamundi/blogs/blogsahara/archive/tags/IES+Ramon+Berenguer+IV/default.aspx

Deixa un comentari