Els adolescents i les operacions de cirurgia estètica

Entrevista a la Dra. Andreu.

image017.png

“Moltes adolescents volen cossos de top models”

El passat dia 01/04/2008 vam entrevistar a la Dra. Andreu, cirurgiana plàstica especialitzada en estètica.

Quines són les operacions més demanades?

“Les intervencions que fem més freqüentment són les pròtesis de mames i, en segon lloc, la liposucció.”

Quins tipus de persones són les que van habitualment a aquestes clíniques?

“La majoria són dones, però darrerament el nombre d’homes que s’operen ha augmentat. Respecte a les edats, abans vèiem que s’operaven les persones a partir de 40 anys, però cada vegada s’operen més joves, ara tinc gent en la consulta de 18 i 20 anys.”

Quin es el perfil de les adolescents que s’operen?

“No hi ha gaires adolescents que s’operen, perquè necessiten el consentiment dels pares. Llavors… moltes busquen un cos “TOP MODEL”, és a dir, estar primes i tenir un pit important, però no les podem operar perquè encara no han acabat de fer el canvi. Sempre intentem convèncer-les que esperin a ser grans i tenir una certa maduresa per decidir si volen operar-se. Però moltes, en complir els 18 anys, és el primer que fan, o els seus pares els ho regalen. També a l’adolescència us veieu tots els defectes, però això amb el temps canvia, no vulgueu fer-ho tot ja, a més hi ha tant bombardeig a la televisió… sobretot no us deixeu influenciar.”

Quina és l’operació que ha fet al nen o nena més jove, i per què?

“Era un nen de 6 anys i l’operació va ser una otoplàstia, ja que el nen estava molt acomplexat de les seves orelles.”

Quines són les conseqüències o efectes secundaris?

“Depèn  de la intervenció, tota intervenció implica una anestèsia. Se solen fer les operacions amb anestèsia local, amb la qual cosa el risc es menor, però si se’n fa amb una anestèsia general pot provocar la mort, com en totes les operacions. També quan et fas una pròtesi de pit se’t poden encapsular, això ho vull recalcar, perquè la gent es pensa que quan s’opera estarà fantàstica i també existeix la possibilitat que se’ls compliqui.”

Podria dir-nos alguns pressuposts?

“Bé…, això depèn de la clínica, però aproximadament per exemple, amb la pròtesi de mames parlaríem de 4000 a 9000 €, segons la seva grandària, per a la liposucció de 1500-3000 €, la blefaroplàstia de 2000 a 3000 €, del nas 3000 €, d’ orelles 2000 €, i el lífting de 4000 a 8000 €.

Hi ha molta competència?

Moltíssima, i cada dia més, perquè d’un any a un altre s’ha triplicat la demanda. Cada vegada la gent es cuida més i es fixa molt en el seu físic.”

En quin país són més freqüents les operacions?

“A Sudamèrica en general (Brasil i Veneçuela). Jo vaig anar-hi a estudiar i hi érem només tres espanyoles, les altres eren sud-americanes, i totes operades, amb el seu rímel i els talons tot el dia, Impecables! Jo crec que això és cultural.”

I les senyores de 60 anys cap amunt, també s’operen?

“I tant, aquestes senyores el que més s’operen són els ulls (les potes de gall i les bosses) i es fan leaftings.”

I els homes, que tipus d’operacions es fan?

“També les bosses dels ulls, liposuccions i tant homes com dones, la depilació làser.”

Mireia Ferré, Mireia Fernandez, Elena Carbonero, Miriam Villar i  Ingrid Xandri, 3r d’ESO, curs 2007-2008

Deixa un comentari