El polèmic golf de Vilalba s’arrossega ja des de fa bastants anys

image014.jpg

Situat al terme municipal de la Roca, el complex lúdic i residencial de Vilalba, que ja consta del golf i està en procés de construcció la zona residencial de xalets, ha aixecat i continua aixecant moltes veus en contra. Encapçalats per la Plataforma per Vilalba amb l’eslògan de “A Vilalba ni golfs ni xalets”, idea que també comparteix l’ajuntament de Cardedeu, hi ha un grup de gent que defensen que aquest complex afecta d’una manera negativa les poblacions veïnes pel greu impacte ambiental en el paisatge, el medi ambient, la falta d’aigua, l’especulació urbanística, etc…

És clar que també aporta coses positives a la zona, com la projecció a l’exterior, amb una oferta lúdica important, com és la generació de recursos econòmics i nous llocs de treball, però davant de l’alarma de sequera aquesta activitat genera una pèrdua massa elevada d’aigua.

Durant aquests anys passats el golf ha passat, i superat, nombroses denúncies i entrebancs però el màxim responsable, i el que té més força de decisió, l’ajuntament de la Roca, municipi en què es troben situades les instal·lacions, i l’exalcalde Salvador Illa i Roca l’acceptaren i hi donaren suport, per això el golf ha tirat endavant i ara és aquí.

Actualment les protestes han disminuït, ja que el golf està en marxa però es continua pensant des d’una majoria popular que no és rendible i afecta negativament en molts aspectes, per la qual cosa s’ha de frenar

Joan Macià, 3r d’ESO, curs 2007-2009

Deixa un comentari