Horse ball a Cardedeu.

image012.jpg

Can Tramp campió de la lliga espanyola 2007.

El Horse ball és un esport que consisteix a fer tres passades entre els jugadors de l’equip i  encistellar la pilota a la cistella del contrincant. Hi participen quatre jugadors amb els seus respectius cavalls. Normalment hi ha dos jugadors i dos cavalls de reserva per substituir els seus companys en cas de que sorgeixi algun problema, és permès fer tots els canvis que es desitgin durant el partit. Hi ha dues parts de 10 minuts, separat per una pausa de 5 minuts. El reglament no prohibeix els equips mixtes.

Per ser un bon jugador de Horse Ball es necessita ser força alt, àgil i atent. Els cavalls han de ser valents, àgils, alts i, sobretot, molt atents.

Les lesions més freqüents en cavalls són a les potes, com per exemple tendinitis (en els casos més greus). Els jugadors d’aquest esport no pateixen gaires lesions i si en pateixen acostumen a ser lleus i semblants a les del bàsquet.

Els cavalls pateixen durant els viatges llargs, això els provoca un rendiment inferior tant en resistència com en velocitat, per aquesta raó es viatja amb dos dies d’antelació perquè els animals es puguin recuperar.

El guanyador de la lliga Espanyola de Horse Ball 2007, va ser l’equip de l’hípica de  Can Tramp (Cardedeu, Vallès Oriental).

El mateix equip va quedar quart en la classificació europea, tot i ser el primer any que hi participaven. Els jugadors tenen millors expectatives per a aquest any, ja que no tot serà nou per a ells i, a més a més, podran participar dos dels seus millors jugadors que aquest any no assolien l’edat demanada per jugar al campionat europeu. Tots aquets premis els han guanyat gràcies el treball diari, l’esforç i la constància.

Els jugadors s’entrenen 4 hores setmanals, conjuntament amb els cavalls encara que aquests també reben 4 hores de sessions especialitzades amb un especialista.

Segurament el horse ball arribarà a ser un esport olímpic, a les olimpíades que es celebraran a la Xina se’n farà una exhibició.

Judit Meseguer, Laura Duran i Raquel Monfort, 3r d’ESO, curs 2007-2008

 

 

Deixa un comentari