Per què hem de canviar-nos de roba després de fer Educació Física?

Segons el nou decret d’educació 142/2007 DOGC núm. 4915, dintre de l’àrea d’Educació Física, “l’escola ha d’oferir a l’alumnat mitjans i recursos per integrar l’activitat física a la vida quotidiana, establint així una tendència que potenciï el seu desenvolupament motriu, la seva capacitat de socialització, la seva salut i la seva integritat com a persona”. Aquest mateix decret ens diu, a l’apartat de competències pròpies de l’àrea, que els continguts d’educació física pretenen donar resposta a necessitats que portin cap al benestar personal i promoguin una vida més saludable i de més qualitat, així com la pràctica d’hàbits saludables de forma regular. Tot això ve reforçat dintre del bloc de continguts “Activitat física i Salut”, on en tots els cicles d’educació primària ens parla de treballar hàbits bàsics higiènics. Per aquest motiu, desde l’àrea d’Educació Física es proposa començar a treballar uns hàbits d’higiene mínims al finalitzar la sessió de treball:

Cicle Inicial: rentar-se les mans i la cara quan finalitza la sessió.

Cicle mitjà i superior: canviar-se de samarreta després d’haver-se rentat les aixelles, la cara i les mans. Aquest acord fa que els alumnes d’aquests cicles hagin de portar una tovallola petita, sabó, desodorant i una samarreta de recanvi els dies que facin educació física.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *