ACROSPORT

Vídeo Acrosport

Acrosport

L’acrosport és un esport acrobàticcoreogràfic que integra tres elements fonamentals: formació de figures o piràmides corporals, acrobàcies i elements de força, i flexibilitat i equilibris com a transicions entre figures. Té elements de dansa, salts i cabrioles gimnàstiques com a component coreogràfic, que li atorguen el grau d’artístic.

L’acrobàcia és cadascun dels exercicis gimnàstics o d’habilitat que realitza un acròbata: equilibris, salts, girs, etc. Les acrobàcies són una part important del acrosport. Es poden entendre les acrobàcies fora de l’acrosport però no l’acrosport sense acrobàcies.

Rols dins del grup de l’acrosport

a) Acròbata o àgil. Són els que realitzen els elements més complicats. Solen enfilar-se a les posicions més altes de les piràmides.

b)Portor. És aquell que es situa com a base, utilitzant el seu cos com suport. Aquest pot ser estàtic o dinàmic i les posicions bàsiques del portador són: supina (tombat cap per amunt), quadrupèdia (quatre suports) i bípeda (de peu, dos suports).

c) Ajudant. La seva funció és ajudar als membres del grup en els moments o les fases que ho requereixin. La seva posició és estètica en l’estructura final.

Exemples:

 

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *