Celebrem 150 anys de la Taula Periòdica

El mes de març de l’any 1869, Dmitri Mendeléiev va crear la primera versió de la Taula Periòdica, amb només 63 elements i l’ONU ha declarat oficialment 2019 com l’Any Internacional de la taula Periòdica.

La versió actual inclou 118 elements químics: 92 són presents a la natura i els altres 26 han estat creats per l’home. S’ordenen de forma horitzontal, pel seu “nombre atòmic”, és a dir, el nombre de protons que hi contenen. Cada columna inclou elements amb propietats comunes i els elements que estan situats a la part esquerra de la taula tenen tendència a cedir electrons i els de la part dreta a captar-los.

Al web Imntology podreu escriure qualsevol rètol amb les lletres dels elements de la Taula Periòdica.

Cliqueu a sobre de la imatge, per tal d’accedir al recurs:

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *