WRIGHT DE DERBY: LA CIÈNCIA COM A PROTAGONISTA

experiment-amb-una-bomba-d'aireD’entre els quadres que pintà cal destacar-se dos: Filòsof donant una conferència sobre un planetari i Experiment amb una bomba d’aire, tots dos datats cap al 1768. La importància d’aquest pintor rau en la diferència entre la seva representació i el típic quadre conversacional. El paper que ocupava tradicionalment un clergue jove com a preceptor ha estat substituït per la figura del savi científic. Així doncs, Wright de Derby subordinà tots els elements del quadre al protagonisme absolut de la figura del científic. Deixaran de ser persones al servei de la famílita per passar a ser els convidats que il.lustraran els seus amfitrions amb el seu coneixement superior.
Aquests quadres ens mostren com la experimentació cientificotècnica estava assolint en aquells moments la mateixa importància que havia tingut la religió i, per tant, també les mateixes reaccions que van de la fascinació a la por.
(font: El arte contemporáneo, Francisco Calvo)

Aquest article s'ha publicat dins de PINTURA MODERNA i etiquetat amb . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *