EL TRENCAMENT DE LA SERENITAT CLÀSSICA

Venus, Cupido, la follia i el temps, de BronzinoL’art pictòric ens ajuda molts cops a entendre els canvis de mentalitats i gustos que es donen en una època determinada. En aquesta ocasió, presento un quadre del pintor italià Bronzino (1503-1572) anomenat Venus, Cupido, la follia i el temps. És una pintura que mostra com ja durant la segona meitat del segle XVI comencen a aparèixer els primers símptomes del trencament de la serenitat clàssica buscada pel Renaixement.
Hi ha una accentuació dels aspectes més sensuals i eròtics de l’amor. Sota el pretext d’una al.legoria moralitzadora, hi trobem la bellesa dels cossos, però cap ingenuïtat en la representació de les divinitats amoroses. És un pas cap a una nova etapa: el Barroc.

Aquest article s'ha publicat dins de PAPERS DISPERSOS i etiquetat amb . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *