TdR Pilar Garcia

Sel·lecció de treballs de recerca tutoritzats per P.García a l’Institut Torreforta

1. DIVERSITAT GENÈTICA, IGUALTAT DE DRETS Recerca de la freqüència dels grups sanguinis en diferents poblacions esbrinant si hi ha diferències significatives entre elles i, en cas afirmatiu, buscar les raons biològiques, evolutives, històriques o socials que les puguin explicar.

Alumna: Sònia Redondo

Tutora: Pilar García

dibujo-300x196

2. EL PROGRÉS EN LA PREVENCIÓ DE RISCOS: Estudi del risc que generen les avingudes ocasionals produïdes pels forts aiguats al seu pas per una ciutat. Les inundacions són la principal causa de risc mediambiental a Catalunya i pot ser útil presentar un mètode de previsió de riscos d’inundacions basat en l’estudi de dades històriques sobre precipitacions, avingudes i inundacions.   Per a realitzar aquest estudi s’ha escollit el riu Francolí al seu pas per la ciutat de Tarragona.

Aquest treball va guanyar el primer premi d’Investigació de Batxillerat “Fundació Caixa de Tarragona” del curs 2003-04 , premis convocats pel Consell Comarcal del Tarragonès, la Junta de Directors de centres d’educació secundària de la comarca i les associacions de mares i pares d’alumnes.

Alumna: Alba Suanes

Tutora: Pilar García

Diapositiva1Veure vídeo inundació 10 d’octubre de 1995

3. L’ALIMENTACIÓ DELS INFANTS A L’ESCOLA Analitzar els menús de diferents escoles de primària de la localitat. Esbrinar quins professionals els assessoren sobre l’elaboració de menús equilibrats.

Alumna: Natàlia García

Tutora: Pilar García

alimeentacio-infants-300x225

4. SAPS QUÈ MENGES? Els factors de risc per a la salut humana són múltiples i variats, però s’ha de tenir en compte que aquests factors de risc han variat molt al llarg de la història i que, actualment, varien d’unes societats a unes altres. Actualment els factors de risc dels països més desenvolupats són molt diferents dels que pateixen els països del Tercer món. En països desenvolupats , com el nostre, els principals factors de risc són, el trànsit, el tabac, la vida sedentària i, com no, uns hàbits d’alimentació poc adients. En aquest treball he pretès estudiar quin era el consum de lípids diaris que feien els adolescents d’entre 15 i 16 anys i, aprofitant l’estudi d’aliments fet a l’estiu. L’estudi ha estat fet a partir de 123 enquestes lliurades a l’alumnat del meu centre.

Alumna: Beatriz Villar.

Tutora: Pilar García

Dibujo-300x237