Qui som? Què fem?

Destacades

 

Jornada de portes obertes

S'ha produït un error en obtenir un àlbum extern. Comproveu l'adreça de l'àlbum. Ajuda.

El passat 9 de maig va tenir lloc la jornada de portes obertes del nostre institut. Aquí teniu una mostra de la participació del nostre departament

PRJ 2014. Guardonat un alumne del nostre institut

O

L’ex-alumne Gabriel Lorenzo Herranz ha estat guardonat amb el Premi de Recerca Jove (PRJ) pel treball de recerca de segon de batxillerat, La vegetació al Gorg de Creixell: d’abocador a espai natural”  tutoritzat per la professora Ana de Pablo Tovar.

Enguany, el jurat ha avaluat 244 treballs de recerca realitzats per 311 alumnes del segon cicle de secundària obligatòria i postobligatòria. Finalment, ha premiat l’excel·lència de 71 de les investigacions presentades. El jurat ha valorat l’originalitat i l’interès de la recerca, la correcció metodològica i el rigor científic, la utilització de les noves tecnologies, i, sobretot, que els estudiants hi hagin fet aportacions pròpies.

 

 

Carnestoltes 2015

Un any més les professores del departament de biologia amb col·laboració de professores d’altres departaments (física i química, socials, dibuix i alemany)  van participar al concurs-festival de Carnestoltes amb la disfressa “La pol·linització de les abelles i marietes”. Veure vídeo

 CARNESTOLTES 2015web

Investiguem una vacuna pel VIH

ELS ALUMNES DE SEGON DE BATXILLERAT BUSQUEN UNA VACUNA EFECTIVA PER LA SIDA

IrsiCaixa està investigant una vacuna per protegir les persones contra el virus de la sida (VIH). Actualment ja ha identificat un candidat a vacuna, que es troba en procés de desenvolupament. Una de les principals dificultats a l’hora de desenvolupar la vacuna és superar la immensa variabilitat del virus circulant a les diferents regions del món. 

En aquest taller al Laboratori de Cosmo Caixa, els alumnes de 2n de batxillerat han investigat si la vacuna contra el VIH desenvolupada per IrsiCaixa podria ser eficaç per protegir la població de diferents continents.

L’experiment s’ha dut a terme amb instruments reals que es troben als laboratoris de recerca actuals, que els centres de secundària no poden adquirir degut al baix pressupost. Per això, des del nostre centre, valorem molt positivament aquestes iniciatives, ja que sense elles els alumnes no podrien accedir a aquest tipus d’activitats i de recerca

Què en sabem del VIH i la SIDA?

Olimpíada de Biologia 2015

Aquest dissabte 7 de febrer s’ha celebrat la 5a Olimpíada de Biologia de Catalunya. Cada centre només5a olimpiada de biologia2 pot inscriure 4 alumnes Els quals entren al procés de selecció que es fa amb la nota final de la matèria de Biologia de primer de batxillerat (70%) i la nota mitjana de primer de batxillerat (30%). Els representats del nostre centre aquest curs han estat (d’esquerra a dreta): Marwa Marsó, Judith Filgueras, Anabel Povedano i Marta Encuentra. Mes fotos

 

Blat de moro transgènic a l’URV

COM PODEM COMPROVAR AL LABORATORI SI EL BLAT DE MORO QUE CONSUMIM ÉS TRANSGÈNIC?

Alumnes de 1r de batxillerat. curs 2014-15

“El passat 4 de febrer els alumnes del científic de 1r de BAT D vam anar a fer una pràctica sobre transgènics al campus Sescelades de la  URV.
Va ser una molt bona experiència que va durar tot el matí. L’objectiu consistia a verificar si el blat de moro que consumim a casa és, o no, transgènic. Per a fer això disposàvem d’un laboratori de biologia molt ben equipat, amb estris moderns i de gran nivell. Aquesta pràctica ens va ajudar a aclarir els coneixements de classe i a més, experimentar amb tècniques molt actuals l’extracció de DNA i l’anàlisi d’aquest.”
Bernat Garcia 1rD batxillerat

Més fotos

Premi Nacional INJUVE

1Presentacio David_2 Del 29 de setembre al 3 d’octubre, al Centre Eurolatinoamericano de Joventut (Ceulaj), a Mollina (Malaga), ha tingut lloc el XXVII Congrés Joves Investigadors 2014 que convoquen els Ministeris d’Educació, Cultura i Esport i de Sanitat, Serveis Socials i Igualtat, a través del la Direcció General de Política Universitària i Institut de la Joventut, respectivament, i que aquest any ha marcat un nou rècord de participació, amb 346 treballs presentats. L’alumne del nostre centre David Martínez ha obtingut el segon premi a l’àmbit de Ciències de la Vida, pel seu treball de recerca “Sóc fill biològic dels meus pares?. Estudi de 16 marcadors genètics en 4 membres d’una família mitjançant la PCR Múltiple” tutoritzat per la professora Nati Arnal. Els 40 alumnes finalistes han defensat el seu treball davant d’un tribunal format per professors de la Universitat Complutense de Madrid i per investigadors del CSIC.

 

VII i VIII Fòrum TRiCS

El Fòrum TRiCS  és un acte adreçat als alumnes de primer de batxillerat en el qual alguns alumnes de segon curs de batxillerat exposen els seus treballs de recerca. Els objectius d’aquests fòrum són:

  • Estimular els nois i noies en la recerca i l’elaboració dels treballs que es proposen dur a terme.
  • Reconèixer l’esforç fet pels alumnes i el professorat.
  • Donar conèixer els resultats dels treballs a la comunitat: altres alumnes, professorat, familiars, empreses i d’altres.
  • Impulsar habilitats comunicatives, d’argumentació i de treball en grup de l’alumnat
  • Intercanviar idees sobre les temàtiques dels treballs presentats entre alumnat i professorat de diversos centres.
  • Obtenir orientació i informació sobre estudis universitaris.
  • Oferir idees i suggeriments als alumnes de primer sobre l’elaboració del Treball de Recerca i del Crèdit de Síntesi.

Participació de l’alumnat del Martí i Franquès al VIII fòrum TRiCS. Veure el vídeo de la presentació

0grup-trics-300x192

Participació de l’alumnat del Martí i Franquès al VII fòrum TRiCSTRICS-alumnes-ponents-12-4-1013-300x213