FEM TAMBÉ CIÈNCIA DE LA PARTICIPACIÓ CIUTADANA I DE L’ACCIÓ CULTURAL VOLUNTÀRIA.-

La participació ciutadana és molt important per Decisiologia, ja que és la primera ciència que es defineix per la ciutadania en la seva pràctica de prendre decisions, els aspectes en resum són set:

Filosofia per a decidir pensem i per a pensar decidim. Importància de la història de la filosofia i la seva aplicació per a entendre el nostre món. Aquí filosofia i ètica van molt lligades.

Epistemologia donem prioritat a la construcció del coneixement per decisions i la seva diversitat. La decisió és la síntesi de l’objectivitat i de la subjectivitat. El judici moral, les actituds i els fets estan en dialèctica en els esquemes mentals.

Sociologia. Les decisions de la ciutadania. La importància de la majoria. La cultura col.lectiva de la convivència democràtica. Les iniciatives i les causes personals i col.lectives. Sociologia i ètica col.lectiva.

Psicologia. Causes i efectes mentals de les decisions. Previsió mental de les decisions. Dret a accès al coneixement psicològic pràctic des de la ciutadania. Construcció de la consciència dels procesos decisoris i el control dels procesos psicològics.

Pedagogia i psicopedagogia. Aprenentatge de la consciència dels processos decisoris personals i col.lectius

Història. La decisió en la història de les civilitzacions i en la literatura i les seves cultures. Compromís ecològic i social. De la història a la prospecció en el futur.

Matemàtiques. La importància i la prioritat es pot calcula per productes de síntesi decisòria on la persona calculant interpreta el resultat des de la prioritat o des de la importància i pren decisions davant el dilema. (Teoria del Risc, del Dol i de la Hipòtesi. Els nombres decisoris)

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *