Decisiologia és una mirada que ajuda a comprendre la presa de decisions

Tot comença amb la presa de decisions

Tenim recursos com l’EFT, EMDR, Gimnàsia Cerebral (GimCe), PNL, AT i ara l’inventat +3B de la DMC.

Però si no hi ha la decisió de començar sol/a, en ajuda o en cooperació no podrem fer res, no podrem millorar i tot seguirà igual.

Tenim al nostre abast tècniques, recursos i estratègies satisfactòries però manca la decisió per iniciar un procés d’aplicació, exercici, entrenament i assaig de les mateixes.

Es tracta de petites decisions que s’incorporen al pla de vida i poc a poc tenen efectes de canvis de l’estil de vida.

Però primer cal canviar  la nostra mirada.

 

 

 

 

Per això vaig denominar Decisiologia en 2004 a l’estudi dels processos factuals i dels relats pels quals prenem decisions i construïm els fets, uns més conscients altres més inconscients o rutines. Era el resultat de l’aplicació a molts casos per conversa digital i per propostes verbals presencials o telefòniques d’actes culturals. La trascendència de tres casos d’èxit suposà un reconeixement honorífic a Lima (El Perú) .

L’any 2012  vaig trobar una relació entre els processos decisoris factuals i mentals expressables i els seus efectes mentals. Li vaig posar el nom de Decisiologia Mental.

Després d’estudiar la combinació entre processos factuals psicofísics, l’entrenament de moviments i ritmes (Posicionament i entrenament PE) , els processos decisoris mentals (Decisionament D)  i les produccions materials (Mapes de la Ment.  M ) . La combinació PEDM em portà a descobrir la Dinàmica Mental Creativa  i inventar el +3B (dels jocs cooperatius 003B+ADN).

Ara en 2013 denomino la Decisiologia Comentalista, CoMentalista o DCM. A l’estudi de les causes, motius, dels processos i dels efectes de la decisió personal sigui sol/a, amb ajuda o amb cooperació. Iniciant a nivell personal i acabant en la cooperació en el nivell de negociació.

Per tant la DCM busca la negociació de les persones i la presa de decisions entre iguals, com a ciutadans i com a ciutadanes.

 

Com a dalt d’una muntanya, els sentiments, les olors, la mirada, els sons d’animals i del vent…. la visió de la vida canvia totalment, ni que sigui per uns instants.

Decisiologia en la nova mirada del món i de la vida  ajuda a entendre, a explicar i en part a anticipar el potencial decisori de totes les persones

A més ens ajuda a entendre i prevenir problemes i qüestions del nostre món actual:

– La violència domèstica i familiar de totes les modalitats.

– Les qüestions sexuals de la joventut i la sociologia del seu comportament.

– L’èxit social i la manipulació alienant dels poders en la visió ciutadana de l’educació.

– Els poders fàctics i la manipulació alienant i pessimista de l’ensenyament.

A més Decisiologia és un joc psicosocial i d’entrenament cultural que:

. Fomenta la nostra creativitat, la comunicació oral compartida, així també la radiofònica i la digital. En els seus valors ecològics, econòmics i ecosistèmics vitals d’eficàcia.

. Estimula la cooperació en tots els àmbits de la ciutadania.

. Ens ajuda a generar criteris crítics amb la societat consumista capitalista competitivista i corrents d’opinió envers a exigir la responsabilitat política i econòmica que demana la justícia del nostre país.

Decisiologia és tot una revolució, la primera iniciativa que es fa amb la col.laboració de la gent. Fins ara el pensament filosòfic i ideològics es feien als despatxos i de forma individual.

DECISIOLOGIA ÉS LA PRIMERA FORÇA COL.ECTIVA.

Estem perseguits pels poders fàctics i per tota força manipulativa.

APREN A JUGAR I DEFENSA LA PLENA LLIBERTAT D’EXPRESSIÓ

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *