Definició de Decisiologia,avui.-

Mot emprat per primera vegada en 2004, per J.M. Ferran, el qual va rebre un premi honorífic al Perú per la seva aportació en la comunitat internacional després d’aplicar-la en la conversa digital a persones amb problemes psicològics i/o afectius en dos serveis públics de consulta.  Un desaparegut i l’altra en www.xpertia.com.

Decisiologia és l’estudi i l’aplicació de principis científics en la presa de decisions personals com col.lectives. És un tracta de llenguatge inclusiu de ciències com les psicologies, les sociologies, les psicopedagogies i les cultures pràctiques en les decisions.

L’autor de Decisiologia parteix del deconstructivisme de l’arquitectura i de la cuina, per arribar avui a definir-se en un cicle dinàmic de creativitat de  “cooperatiu, recooperatiu i decooperatiu”.

Decisiologia és el coneixement com les persones i les organitzacions prenen decisions així mateix en l’aplicació de la psicopedagogia terapèutica parla més d’Eco-Decisiologia Mental. On cada persona té una proporcionalitat singular segons el seu caràcter, la seva psicologia i el seu estil d’aprenentatges per al seu rendiment òptim.

Per arribar a aquesta conclusió l’autor ha tingut cinc etapes des de 1976, entre 1976 i 1986 va dur a terme iniciatives puntuals, en 1986 li va donar caràcter de personalitat jurídica creant l’associació Ceradai, fins a 2004 que la intel.ligència de decidir, ja que una cosa és el nostre potencial i l’altra el que som capaços de decidir amb aquest, va emprar el nom de Decisiologia com a ciència de ciències pròpia de la llibertat humana. Des de 2004 fins avui s’ha dedicat a buscar la pràctica més efectiva per a desenvolupar la Decisiologia de cada persona a nivell personal i col.lectiva i enguany, 2012, és quan ha descobert els principis mentals de l’aprenentatge cooperatiu creatiu i ha inventat el 3B.

Vist el potencial del 3B, l’autor ha impulsat el canvi d’estatuts de Ceradai, associació que es dedicarà a la difusió, promoció, protecció del 3B  i defensa de la cooperació creativa, així com generar les condicions que permetin el ple desenvolupament social i cultural del 3B.

Serà jugant al 3B com les persones aprendran Decisiologia.

Les principals mesures són dedicar a Ceradai centrada en el 3B en tots els aspectes culturals i socials, crear el primer 3B-Institut per a l’estudi i la investigació psicosocial del 3B i constituir el primer club 3B, el 3B.Club Catalunya.

Aquestes iniciatives es presentaran en el transcurs de les sisenes jornades Cooperis de Tarragona amb l’oferta de dos cursos de 3B per a personal docent, un presencial i un altra a distància.

En el futur Ceradai 3B. Institut organitzarà cursos, tallers i mostres per a fer difusió del 3B, al voltant del 3B.Màster d’aprenentatge servei voluntari social (AS.Vol) a més de crear el Ceradai 3B.Qualitat que impulsarà a on es jugui el 3B la garantia de les condicions necessàries per a què el 3B doni els efectes mentals socials òptims i efectius. I no caigui com una moda passatgera i amb pràctiques ni ortodoxes ni sense cap base científica ni pràctica. Ceradai 3B Qualitat elaborarà un codi deontològic i vetllarà per les pràctiques dels valors i dels jocs al voltant del 3B.

Tarragona, 22 de setembre de 2012

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *