RECORDEM LA FESTA DE SANT JORDI

Estem una mica tristos, la diada de Sant Jordi ja ha passat, però ens hem quedat amb tot allò que hem après.

Ara us deixarem unes activitats que hem pensat per veure si ens recordem… o ens ajuda a crear coses noves!!!

1. Activitat: L’animació de Sant Jordi

Per aquesta activitat treballarem per racons. Així que el grup de taula que li toqui fer el racó de LLetres treballarà aquesta activitat. Els altres tres grups treballaran en els altres racons: Matemàtiques, Plàstica i Sorpresa.  En cada grup contarem amb sis infants i tindran l’ajuda de la mestra tutora.

El material que necessitarem és la PDI i el programa interactiu per fer l’activitat.

Encara que per interactuar amb la pissarra digital s’ha de fer d’un en un, per aquesta activitat els agruparem en parelles. Podran en tot moment comptar amb l’ajuda dels seus companys/es.

L’activitat consisteix en crear un conte animat de Sant Jordi. Cada parella podran crear el seu propi conte. Aquest recurs permet poder escollir el fons de les escenes, crear el seu propi diàleg i també canviar la llegenda. Finalment es pot fer una gravació del que hem fet i que pugui quedar registrat.

Amb aquesta activitat podem veure si els infants recorden la llegenda i fomentar la seva creativitat per fer un conte diferent.

2. Activitat: Àudio puzle

Encara que és una activitat interactiva i que necessitem la PDI per fer-la, l’agrupació que realitzarem serà en gran grup.

L’activitat que treballarem és un Àudio Puzle on els infants hauran d’ordenar la “Llegenda de Sant Jordi”. Aquesta es troba dividida en 5  diferents fragments, els quals tenen un nivell inicial de dificultat i que es pot anar augmentant.

Entre tots anirem ajudant al company/a que ha sortit a la PDI a ordenar el fragments que anem escoltant.

El material que necessitarem és la PDI i el programa interactiu per fer l’activitat.

3. Activitat: Fem el nostre conte amb altres escoles

Després de tot el que hem estat treballant al voltant de la diada de Sant Jordi ens hem quedat amb les ganes d’escriure el nostre propi conte.

Per aquesta raó ens hem posat en contacte amb dos escoles. Una  es troba situada a la població de Sant Boi de Llobregat i l’altre a Barcelona. Ens hem decidit a escriure un conte conjunt.

Amb aquesta activitat el material que necessitem és la PDI i l’ordinador per tal de poder anar creant el document final. L’agrupació per l’activitat serà en gran grup. Aquesta activitat ens ajuda a treballar de manera col·laborativa amb infants d’altres escoles fent servit les tecnologies actuals. També ajuda a desenvolupar la creativitat dels infants i veure els resultats de manera ràpida.

Per començar cada escola ha d’escollir un personatge. L’escola de Barcelona ha escollit un personatge que es diu Pere i és un Barrufet. L’escola de Sant Boi de Llobregat ha escollit una elefanta que es diu Àfrica i la nostra escola ha escollit el personatge d’una dragona rosa que es diu Martina.

El que farem a partir d’ara és aprofitar cada dijous tarda per tenir una sessió conjunta i anar apuntant les idees per poder escriure el nostre conte en col·laboració amb els infants de les altres escoles. Estem enviant les nostres idees fent servir el correu de la mestra i hem creat un document on poden anar posant-les.

Després de moltes sessions a l’aula i molts emails aquí us deixem la creació del nostre conte “Viatge pel món”