PREPARATIUS PER SANT JORDI

Dintre d’aquesta pàgina podem trobar la varietat d’activitats que hem treballat per preparar-nos per la diada de Sant Jordi.

1. Activitat de Col·laboració: Les escates del Drac

Per aquesta activitat hem demanat la col·laboració de totes les famílies de l’escola. Abans de Setmana Santa van repartir unes circulars amb la imatge d’una escata de drac. Durant les vacances els infants amb els seus pares havíen de decorar-la com volguessin i després escriure un desig o una paraula que parlés d’unió. Al tornar de vacances l’havíen d’entregar a la tutora.

Amb les escates de cada classe i amb l’ajuda dels infants, en una estona de tallers, es van enganxar les escates sobre una cartulina verda.

Així amb aquesta activitat hem treballat la col·laboració de cada nen i de les seves famílies, ja que aquest Drac és la representació de tots.

Finalment la Comissió de festes de l’escola va crear aquest preciós Drac fent servir una part de cada infant de l’escola. Aquí teniu la mostra d’un video de tot el Drac i unes imatges perquè podeu veure com ens va quedar.

 

Aquestes imatges han estat fotografiades per dos alumnes de P5B, Classe de Kandinsky.

2. Activitat a l’aula: Conte de Sant Jordi

Per aquesta activitat farem servir un programa interactiu que ens ajudarà a explicar la llegenda de Sant Jordi de manera visual.

L’espai on realitzarem l’activitat serà a l’aula i agruparem als infants en gran grup. El material que farem servir serà la PDI i el programa interactiu l’edu365 Sant Jordi.

Com el conte es conegut per els infants el procediment serà d’escoltar el conte i recordar una mica aquesta llegenda tant coneguda.

3. Activitat : Treballem Sant Jordi per Racons

Per poder realitzar les següents activitats treballarem per Racons. El grup classe estarà dividit per els grups de taula, així que a cada racó tindrem 6 infants. Abans de començar el primer dia de Racons la mestra explicarà en gran grup als infants que podran trobar al diferents racons d’aquella setmana. Dos racons són lliures (poden treballar els infants sense ajuda de la mestra) i dos dirigits (tutora en un, mestra de reforç en un altre).

Les activitats de racons les dividirem en 4 grups i tots els infants passaran per tots els racons, ja que a l’escola fem Racons dos dies al matí i dos dies a la tarda. La primera setmana farem 4 racons i la segona semana farem 4 de nous.

PRIMERA SETMANA

1)Racó del Poema Recitat: En aquest racó farem servir el  poema “Sant Jordi” de Joana Raspall , que ja haurem treballat i que els infants han après. Però el presentarem d’una manera ben diferent, fent servir un enregistrament de veu dels mateixos infants. En aquest racó els infants tindran l’ajuda de la mestra de Reforç.

Els materials que necessitarem són: ordinador, altaveus i un micròfon.  També contarem amb una copia del poema. En aquest racó hem treballat l’expressió oral i l’entonació del que estem recitant, en aquest cas un poema.

2)Racó de Plàstica: En aquest racó els infants treballaran de manera autònoma.  Donarem als infants un full de DINA4 amb la imatge d’una mandala de Sant Jordi. Els infants hauran de pintar la mandala amb retoladors prims de colors, colors de fusta i plastidecors.

 

Mandala de Sant Jordi
Mandala de Sant Jordi

3) Racó de la Frase: En aquest racó, encara que per interactuar amb la pissarra digital s’ha de fer d’un en un, per aquesta activitat els agruparem per parelles, per tal que entre tots dos i amb l’ajuda dels companys/es puguin composar les frases.

L’activitat a fer és “Escrivim el conte per parelles”.

Els infants hauran d’ordenar les frases corresponents a les imatges del conte. Es trobaran la imatge acompanyada del text desordenat i un espai a sota (ratlla) on l’hauran d’ordenar. Estaran agrupats en parella, així que cada nen/a agafarà la part de la frase amb el seu dit la col•locarà al lloc corresponent. Hauran de posar-se d’acord amb la seva parella, també podran rebre ajuda dels companys per aconseguir fer la frase de manera correcta.

El material que necessitarem serà la Pdi i el conte preparat am les frases desordenades. En aquest racó els infants tindran l’ajuda de la tutora.

En aquest racó treballem la comprensió i expressió escrita.

4) Racó Sorpresa: En aquest racó els infants treballaran de manera autònoma. Els infants trobaran diferents disfresses dels personatges del conte, es podran disfressar dels protagonistes i jugar a representar la llegenda.

SEGONA SETMANA

1)Racó de Parlar: En aquest racó agruparem als infants per parelles. El que farem serà gravar la nostra demanda a les famílies dels infants per la seva col·laboració amb la propera diada de Sant Jordi.

Els materials que necessitarem són: ordinador, altaveus i un micròfon. En aquest racó els infants tindran l’ajuda de la mestra de Reforç. Amb aquesta activitat treballarem l’expressió oral i entonació.

Us deixem una mostra de la gravació.

2)Racó de Plàstica: En aquest racó els infants treballaran de manera autònoma. Els deixarem el material necessari per realitzar un punt de llibre creatiu. Donarem ceres de colors, paper de seda, tisores, pegament, fulls DINA4 i llapis. El punt de llibre pot estar relacionat amb la llegenda de Sant Jordi (princesa, drac, cavaller, rei, etc) o qualsevol dibuix i creació que volguin fer.

3) Racó de la Frase: En aquest racó, encara que per interactuar amb la pissarra digital s’ha de fer d’un en un, per aquesta activitat els agruparem per parelles, per tal que entre tots dos i amb l’ajuda dels companys/es puguin composar les frases.

L’activitat a fer és “Descrivim els personatges”

Els infants tindran diferents imatges del personatges del conte i hauran d’ordenar les frases que parlen d’ells. Utilitzarem les imatges dels personatges amb les frases desordenades i els infants les hauran de construir correctament. Ex: El drac treu foc de la boca, El Rei estava enfadat, La princesa era molt bonica, Sant Jordi és molt valent, etc. Els infants estaran agrupats en parelles i hauran d’ajudar-se entre ells i rebre ajuda dels altres companys.

El material que necessitarem serà la Pdi, les imatges dels personatges i les frases desordenades. En aquest racó treballem la comprensió i expressió escrita. Els infants contaran amb el suport de la mestra tutora.

4) Racó Sorpresa: En aquest racó els infants treballaran de manera autònoma. Els infants trobaran diferents peces de fusta de diferents colors, mesures i tipus. Hauran de construir entre tots el poble i el castell on vivia la princesa i el rei.

4. Activitat: Dibuixem el nostre personatge favorit de la llegenda

Per aquesta activitat farem servir un programa interactiu de dibuix. Escollirem a un nen/a per cada taula i sortiran a la PDI a dibuixar el personatge de la llegenda que més els agradi.

El material que necessitarem és la PDI i el programa interactiu. L’activitat ens ajuda a treballar la creativitat dels infants.

Aquí teniu els resultats de les seves creacions.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *