El meu treball de recerca

Estic estudiant segon de Batxillerat i he enfocat el meu treball de recerca en el camp de la psicologia i pedagogia vers els infants. Des de sempre m’ha interessat el desenvolupament infantil, sobretot en relació a la psicologia i com influencia l’entorn en el desenvolupament dels nens i de les nenes i quins aspectes determinen les característiques de cada persona.

Actualment en psicologia educativa s’està treballant des de diferents àmbits per a potenciar que els nenes i les nenes siguin emprenedors. La situació socioeconòmica actual ha fet que qualitats personals com la capacitat de ser emprenedors, de ser creatius o tenir competències interpersonals adequades siguin aspectes importants que determinen el futur i la capacitat d’èxit de les persones.

Des de sempre, en escoles i universitats, s’ha estimulat i cultivat el pensament lògic o vertical. Però, aquest, tot i que és eficaç resulta incomplet. El pensament lògic ha de complementar-se amb les qualitats creatives del pensament lateral.

En el panorama laboral actual es té molt en compte que els treballadors tinguin idees, siguin flexibles i capaços d’adaptar-se als canvis. Això requereix que les persones tinguin unes qualitats concretes, una de les quals és la creativitat.

Aquestes capacitats, habilitats i competències que afavoreixen la capacitat d’èxit de les persones es desenvolupen durant l’edat infantil. És a dir, l’educació que els nens i les nenes rebin pot influir en la seva manera d’enfrontar-se a les diverses situacions.

Ser proactiu, optimista i creatiu són qualitats que afavoreixen que qui les té aconsegueixi assolir el que es plantegen. Cosa que facilitarà que aquestes persones siguin emprenedores, aprenguin dels propis errors i aconsegueixin el que es proposen.

Tenint en compte tot això, tan l’actualitat del tema com la importància d’aquest aspecte, he centrat el meu treball vers la creativitat. M’he plantejat estudiar aquest concepte, les seves implicacions en les persones, amb quines altres habilitats està relacionada i com es desenvolupa.

El concepte de creativitat no tots els autors l’han utilitzat i definit de la mateixa manera. Hi ha qui centra la creativitat bàsicament en el procés creatiu propi del món de l’art i qui ho limita a aspectes referents a la imaginació. En el meu treball de recerca he estudiat autors/es i estudis recents que defineixen la creativitat com una habilitat intel•lectual que afavoreix el desenvolupament cognitiu i emocional de les persones.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *