25N

Activitats 25N curs 2022-23

  • Preparant lemes i decoració pel 25N. L’alumnat de 4 ESO, a l’assignatura d’Educació Plàstica ha deixat fluir la seva imaginació per transmetre el valor de la igualtat i la no violència.
    Un curs més, l’INS Baix Camp conmemora aquesta data amb accions que transmeten valors.

  • A la sala de professorat hi haurà llaços de color lila per tot l’equip docent que se’l vulgui posar el divendres 25 de novembre
  • El departament de comercial decorarà l’aparador amb l’alumnat de CFGM Activitats Comercials liderat per la professora Olga Pallejà amb referència a la temàtica de violència de gènere. Aquesta setmana l’alumnat de CFGM de Comerç ha decorat l’aparador del centre amb perspectiva de violència de gènere. El lema és “dones vives i lliures”. On hi podreu veure 2 gàbies obertes on les papallones volen cap a tots els costats. Donem les gràcies a tot l’alumnat creador i al seu professorat, molt artístic, Olga i Toni.
  • El departament de visual i plàstica, liderat per l’Estela farà un mural amb l’alumnat d’ESO simbolitzant aquesta data, a la cartellera principal.
  • El CFGS de marqueting també està preparant alguna cosa per aquesta data. Estigueu atents!!!
  • Les referents d’igualtat faran una sessió el dimarts dia 22 de novembre al pati durant el primer esbarjo. Us agrairem que ho feu saber al vostre alumnat per a que hi assisteixin. La idea és posar 36 cadires buides al pati, només amb l’esquela de les 38 dones assassinades pel masclisme (segons les fonts oficials) i a part es posaran cartells on s’expliqui i hi hagi un codi QR que et porti a la pàgina d’on s’ha extret la informació, sota les cadires volen posar una catifa amb diferents paraules que conformen la violència masclista.

Aparador pel 25N

L’alumant de CFGM Comercial ha decorat l’aparador del centre amb simbolgia pel 25N. Ha cercat notícies per la premsa que han integrat també a l’aparador.

Decoració artística 25N

L’alumnat de 4t ESO E ha treballat en el PROJECTE DE RECERCA, en un mural contra la violència de gènere i en unes escales per la igualtat. L’alumnat ha buscat imatges motivadores i frases per posar a les escales i com eslògan del mural.

BASES CONCURS INSTAGRAM 25N

Omplim les xarxes socials i fem-nos escoltar a través d’una imatge que serà publicada a l’Instagram de l’Institut la setmana del 25N. Cal lluitar per l’erradicació de la violència de gènere i conscienciar a la societat.
Totes les imatges participaran en un concurs, podeu consultar les bases seguidament:

Quin és l’objectiu del concurs?

Escollir una imatge representativa sobre la temàtica del dia contra la violència masclista, 25N.

Quines característiques ha de tenir la imatge?

La imatge ha de fer referència al dia internacional contra la violència masclista i les reivindicacions que es realitzen aquell dia.

Haurà de presentar-se en format digital, es recomana la major resolució possible. Cal tenir en compte que es penjarà a l’Instagram del centre.

Els dissenys hauran de ser inèdits i originals.

La tècnica és lliure.

Com s’ha de presentar la imatge?

Enviar-ho a l’adreça coeducacio@insbaixcamp.cat

El termini de presentació de la imatge serà del 8 al 22 de novembre del 2021.

Com es selecciionarà la imatge guanyadora?

Les persones membres de la coeducació decidiran la imatge guanyadora.

Quin premi hi haurà?

L’autor/a de la imatge rebrà com a premi, de mans de la direcció, un llibre/còmic feminista.????

Es farà difusió per les xarxes socials de l’Instutu de la imatge guanyadora així com de les millors imatges rebudes. També es publicarà a la TV del centre.

 

Dia internacional per a l’eliminació de la violència envers les dones

#25n

#lesescoleslliuresdeviolències

#desemmascarem

Women-Tech

Les alumnes de CFGM i CFGS d’informàtica participen en el Webinars de casos d’èxits professionals de dones al sector TIC.

Curs 2020-21

ACTIVITATS

ACCIÓ 0: L’alumnat de 4 ESO ha dissenyat unes mans contra la violència de gènere. Ho han exposat a les seves aules.

ACCIÓ 1: El dimecres 25, hi haurà disponible a la sala de professorat llaços de color lila amb agulles per qui se’ls vulgui posar el 25 de novembre.

ACCIÓ 2: El grup de 4rt ESO D ha realitzat aquest murat en representació del 25N, dia contra la violència masclista. L’han penjat a la cartellera del centre. Moltes gràcies per la iniciativa i la decoració artística del departament de Dibuix. Tothom pot col·laborar en aquesta data, aportant els seus valors i sobretot transmetent-los per igual a la comunitat educativa.

Video

ACCIÓ 3: El dia 25N, els Referents d’igualtat repartiran mascaretes  als seus companys de 4rt amb el lema de la campanya #25N ATREVEIX-TE A PARLAR! . 
Unes mascaretes que s’han fet especialment per aquest dia des de l’Ajuntament de Reus.
ACCIÓ 4: Campanya “diposita aquí el teu masclisme” que són unes enganxines de l’Institut Català de les Dones per enganxar a les papereres del pati.

ACCIÓ 5: Gravació d’un vídeo de  tik tok responent preguntes de la temàtica del 25N, en el qual hauran de respondre unes preguntes que tenen a veure amb la violència masclista fent un joc amb els dits i un segon vídeo de difusió de la campanya del 25N amb les mascaretes. La gravació dels 2 vídeos es fa el dimecres 18 de novembre a les 16:30h.

ACCIÓ 6: Realitzar sessió de tutoria proposada pel 25N amb activitats i dinàmiques sobre la temàtica.

 

OPCIONAL: Visitar de forma lliure l’exposició del casal de dones HJRAS. Concertant cita prèvia amb casaldones@reus.cat (del 6 al 27 de novembre)

 

OPCIONAL: Visitar l’exposició d’infografies de la vida d’algunes dones de Reus, a càrrec de l’institut Gaudí i Baix Camp. Concertant cita prèvia amb casaldones@reus.cat

 

OPCIONAL: sumant-nos a l’ iniciativa del comerç Solidari de Reus #aparadorscontralaviolenciamasclista. 70 comerços i 70 artistes han fet una obra pel 25N. Són 70 mirades per reflexionar. Es pot seguir el mapa que està penjat al C/ St Llorenç, 1 i fer el recorregut. També es pot seguir el mapa pel QR.

* Les activitats opcionals s’han de fer per lliure segons l’interès de l’alumnat, i també del professorat. De moment no podem sortir grups més grans de 6 al carrer, llavors no el podem fer en grup.