Quart anem de colònies a Juneda!!

La classe de quart, juntament amb la classe de segon, hem estat de colònies, els dies 9 i 10 de juny a la casa de colònies “Les obagues” de Juneda.
Van ser dos dies molt intensos de convivència, d’activitats, de “no parar” i de passar-nos-ho bé, en companyia de les nostres mestres M. Carme, Sarai i Anna i els monitors, monitores i grangers.
Va fer molta calor, però vam fer moltes coses: vam munyir les vaques, vam fer mantega per a les torrades de l’esmorzar, vam elaborar salsitxa, vam agafar els ous de les gallines per fer truites per a sopar, vam fer de grangers cuidant als animals i netejant les instal·lacions. Vam veure tot tipus d’animals de granja: Vaques, porcs, cavalls, gallines, ovelles, cabres, titos, conills… Ens ho vam passar molt bé!

A 4t ens visita l’alcalde

El passat dijous 27 de març, els alumnes de 4t vam gaudir de la visita del nostre alcalde José Emilio Bertomeu Rio.

La visita va estar motivada per contestar-nos a unes peticions que vam fer per carta per millorar el nostre poble. També va contestar a altres preguntes que en aquell moment li vam fer. L’alcalde ens va demanar que ajudéssim a conservar i fer conservar els parcs, instal·lacions i mobiliari del poble i respectarels seus horaris.

Per acabar, l’alcalde ens va invitar a visitar l’Ajuntament, visita que farem pròximament.

Gràcies alcalde en nom de tota la classe.

Marc Segura i Cristian.

ELS ALUMNES DE 4t ESCRIVIM UNA BIOGRAFIA

Un tema de català ens deia com treballar la biografia i ho vam posar en pràctica. Vam buscar una persona coneguda per natros que ens pogués explicar la seva vida. Alguns vam elegir a les mares, cosins, tios… i alguns van parlar d’ells mateixos.
Va ser una experiència molt bonica perquè vam saber coses d’ells que no sabíem. Cada biografia porta la foto de la persona de qui hem escrit. Vam exposar-la davant els companys amb molta il·lusió.
Ens vam divertir molt.
Ainhoa, Amat, Ariadna i Sarai

CARNAVAL

Com cada any, el Carnestoltes va arribar a l’escola Riumar. Cada dia a l’hora del pati, ens visitava el Rei i la Reina Carnestoltes per anunciar-mos la consigna que teníem que portar a la tarda.
Després de passar el Rei Carnestoltes penjàvem al suro del passadís de la nostra classe el dibuix de la consigna del dia:
* Dilluns: ulleres originals.
* Dimarts: sabatilles i batín.
* Dimecres: una peça de vestir de color groc.
* Dijous: vam anar a menjar-mos la truita al camp de futbol. Ens van acompanyar la nostra mestra i el mestre Albert.
* Divendres: vam fer la rua de carnaval pels carrers propers a l’escola. Els alumnes de 4t anaven disfressats de mecànic.
Després de la rua, al tornar a l’escola vam cremar el carnestoltes i vam berenar el que ens va repartir l’AMPA.

Miguel, Cristina, Josep i Laura.

La rua

Vam participar a la rua passejant la nostra original disfressa pel poble.

Dia de Carnaval

Divendres la consigna va ser anar disfressats de cambrers i cambreres.

Dijous llarder

La consigna del dijous va ser anar a menjar-nos la truita al camp de futbol.

30 de gener, dia de la Pau

El dia 30 de gener, els alumnes de tercer, com tots els anys, vam celebrar el dia internacional de la pau i la no violència.
Durant tota la setmana, vam fer activitats relacionades amb la pau fins el dia de la celebració conjunta amb la resta de l’escola.

Una de les activitats a destacar va ser el treball de biografies de personatges relacionats amb la Pau. Vam conèixer la vida d’aquests personatges a través de les exposicions fetes a classe. Entre altres vam parlar de Nelson Mandela, Mahatma Gandhi i la mare Teresa de Calcuta. També vam escoltar el famós discurs de Martin Luther King “I have a dream”.

COMIAT DE CARMEN

El dia 30 de gener, vam fer el comiat de Carmen. Durant sis cursos ha estat en natros i ara se’n va per a sempre a la seva nació, Holanda. Natros, els seus companys, li vam escriure unes frases recordant-li el temps que ha passat a l’escola i desitjant-li sort en aquesta nova etapa que ara va a començar.

Isidro – Èric – Naiara – Anna