REFLEXIONS SOBRE EL PRIMER TRIMESTRE

Avui, últim dia de treball d’aquest primer trimestre, hem reflexionat sobre temes que hem treballat en les diferents matèries i activitats que hem realitzat.
Us expliquem algunes de les activitats del trimestre.
A naturals hem fet tres temes: l’aparell locomotor en què vam aprendre sobre els ossos i els músculs; el sistema nerviós en què vam estudiar els cinc sentits i ara estem estudiant l’aparell reproductor i hem començat per les plantes.
Hem participat en el projecte “Aprendre amb la Gent Gran” que té com a objectiu que els nens i nenes de sisè es relacionin una mica més amb la Gent Gran. Primer vam anar a la residència Josep Miracle, després al Casal de Gent Gran de Cotxeres de Sants i finalment els avis i àvies van venir a visitar l’escola.
Hem anat a la presentació de la XIX Audiència Pública “Barcelona, educadora i inclusiva”. Vam preparar una activitat que consistia en seguir el ritme d’una cançó amb gots. La gràcia estava en què érem, aproximadament, un miler de nois i noies i havíem de seguir el ritme tothom al mateix temps. També ens van fer una petita representació sobre que els rumors fan mal a la gent i que no responen a la veritat. Els gots amb què havíem seguit el ritme portaven missatges sobre els rumors i ens els vam quedar.
Ens ha costat fer silenci entre classe i classe, baixar amb la filera tots junts, no cridar al passadís, i ens costa concentrar-nos a l’hora de classe davant la feina o quan les mestres expliquen; també ens costa callar quan tothom està llegint i no molestar al company del costat.
Vam anar al cinema Alexandre a veure la pel.lícula “Akeelah contra todos” que tracta d’una nena que participa en un concurs de lletrejar paraules i amb l’ajuda dels amics i la família el guanya.
Els tallers d’expressió serveixen per divertir-nos, i, al mateix temps, aprendre. Fem tallers de tota mena, des d’enquadernació a jocs elèctrics. Els pares i mares ens ajuden fent de mestres d’alguns tallers i cada curs apareixen nous tallers i se’n descarten d’altres. Aquest curs s’ha afegit el de papiroflèxia i no s’ha fet el de ioga. El taller de teatre dura vuit sessions i es prepara una obra; aquest trimestre han fet una adaptació del “Zoo de’n Pitus” que l’han anomenat “El zoo de la Pepa”.

Aquest article ha estat publicat en General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *