Un “espai buit” ple de sensacions.

Que difícil és descriure un espai buit. L ’horitzó present però llunyà. No hi ha ningú però ens ho imaginem ple…

Hom descriu un espai buit amb molt de misteri.

Encetem aquest bloc amb aquesta sensació, la il·lusió d’omplir un espai buit preciós, amb bona perspectiva, molta profunditat… llum, enquadrament…!

És el primer any que el Narcís Monturiol participa en aquest projecte tant consolidat i és per a nosaltres un gran repte!

Tenim molt present el record del projecte “Creadors en Residència”, hi vàrem participar l’any passat,  va ser una experiència colpidora, plena de coneixement i d’emocions.

Alumnes, professors i professores, entusiastes de les bones pràctiques, us convidem a seguir amb nosaltres aquest bloc, pretén ser un recull del que anem fent al llarg del dia a dia de “cinema en curs al Monturiol”

A priori.

Comença el curs, 20 alumnes de 4t d’ESO:  la Carla, la Júlia, l’Agna, la Clàudia, l’Ariadna C., l’Adrià, el Marc, la Montserrat, la Rhaiza, la Patricia, l’Emi, la Laura, la Clara, la Daniela, la Marina, l’Anna, la Belén, l’Iris, l’Ariadna R. i la Saray.

Música i Visual i Plàstica, dues docents: la Isabel i la Fanny, iniciem plegats “Cinema en curs”.

Abans de conèixer al nostre professional del cinema, ens proposem treballar amb els alumnes el concepte de “retrat”. El retrat entès com a imatge que ens transmet alguna cosa més enllà de l’estètica. Volem que la imatge ens digui alguna cosa del retratat o retratada. Mirem retrats fotogràfics, en parlem…, i proposem a l’alumnat fer fotografies d’ells mateixos, els uns als altres, volem saber d’ells a partir de les seves fotografies.

Com és l’Agna?, l’Anna?, l’Adrià?…

Que els seus retrats ens diguin coses d’ells mateixos…

Us presentem els 20 integrants d’aquest projecte de mà de les seves pròpies fotografies:


2 thoughts on “Un “espai buit” ple de sensacions.

 1. Pep Garrido

  El bloc arrenca!
  Enhorabona!

  Hi ha força fotografies que encara no havia vist, i algunes que ja m’havíeu mostrat. Trobo que tècnicament són molt potents i expressives. A mesura que anem coneixent més la càmera i dominem millor les eines serem més capaces d’ajustar les fotos a allò que volíem expressar. Crida l’atenció el treball de l’angle en algunes fotos, i com de diferent és allò que expressem en funció d’on tenim el punt de focus i de si hi ha molta o poca profunditat de camp.

  Felicitats a tots i totes i fins demà!

  Reply
 2. Joan i Queralt (IES Castellet)

  Hola som dos alumnes de l’IES Castellet. Hem estat observant les vostres fotografies d’espais buits i realment són totes molt impressionants, amb aquests enquadraments, la llum, la nitidesa, l’enfocament.
  Es veu que hi heu posat passió i ganes de treballar, estan molt ben localitzades.

  En especial ens ha agradat la fotografia realitzada per: Júlia Baró, Clara Gràcia, Clàudia Blanco, Belen Pérez i Carla Andújar. El joc de les ombres és molt bonic i la impressió que dóna la fotografia és fantàstica. Sembla que estigui formada per dues fotografies diferents, aquest joc de les línies li dóna molta perspectiva i uns ritmes de línies que s’acceleren cap al punt de fuga de l’edifici.

  Moltes felicitats per aquestes fotografies! Esperem que us vaguin molt bé els vostres Minuts Lumière.

  Un petó, Joan i Queralt.

  Reply

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *