Una pràctica de fotografia en exteriors

Tot apuntava que el nostre guió es desenvoluparia en exteriors – i així va ser. Per això decidírem dedicar-hi una sessió. Es tractava d’aprendre a valorar el llum per a després modelar-lo. dsc00147.JPG
Agafàrem el pla mig com a referència de treball. Sara es va prestar a fer de model.Primer de tot, construírem un bastidor amb White Difusion. Després, disposàrem miralls i superfícies negres. dsc00150.JPG
Eren les 2 del migdia, amb el sol pràcticament zenital. En el primer exercici usàrem el llum tal i com venia, frontal i en brut, amb forts contrastos i altes llums for a control. Es produí una imatge enlletgida, erò mai descartable, segons els casos. En el segon exercici, ja posàrem la llum de contra i emplenàrem amb rebot de mirall i filtrant amb el bastidor. dsc00161.JPG
També provàrem de donar més contrast al rostre amb paper negre i de fer un efecte esteticista amb miralls per al fons. Per últim, férem la prova de fer venir el llum de dalt, suau, creant una llum més cosmètica i envolvent. dsc00168.JPG
Tancàrem la pràctica advertint que no existeix una llum més correcte que una altra, existeix una llum adequada per a cada història. dsc00174.JPG

Miquel Àngel

Deixa una resposta