13 de Novembre: Situant el camp de treball (1a sessió)

Avui és el primer dia. I hem iniciat la sessió amb diverses preguntes: és, el cinema, un art? i, tot el cinema és art?. La resposta ens ha permès situar quina mena d’històries intentarem que es narrin en el nostre taller i amb quina mena de temes ens proposem treballar. La conversa ha estat fluida i dinàmica.

Després hem fet un petit viatge per altres formes de l’àudivisual, les no narratives, les que quedaran al marge del nostre taller. Ha servit només per saber que existeixen i són possibles com a formes d’experimentació i creació. Hem vist dues videocreacions d’un projecte nomenat The Big Idea, un inquietant videoart de Daniel Askill i, finalment, un videoclip de Michel Gondry, veritable exercici de creador. Tot plegat ens ha permès parlar de què ens diuen les imatges, des d’on i com ens parlen. Hem començat a reflexionar.

Ja en la part final de la sessió, s’han introduït les pràctiques. I hem vist un trosset d’una pel·lícula titulada Buffalo ’66 de Vincent Gallo, una pel·lícula petita i segurament defectuosa, però feta amb el coratje i la bellesa de qui explica una història molt des de dins.

Hem introduït la idea que el taller és un camí d’aprenentatge i que no importen tant els finals com l’experimentació en comú.

A classe de francés, els alumnes veuran La haine, de Mathieu Kassovitz, una pel·lícula que obliga a reflexionar sobre la violència entre els joves i que converteix en atractiu material visual un barri de característiques semblants a Bellvitge.

Deixa una resposta