Pràctica central

 

Idea per al guió

L’altre dia a classe la Montse ens va donar una sèrie de pautes i característiques generals d’una escena i ens va demanar que nosaltres la desenvolupéssim i féssim una descripció del lloc i de cada personatge, però havia de ser una escena de només 4 plans.

La història que ens va donar a classe va ser la següent: un personatge arriba a un espai, allà hi ha algú a qui coneix, però no es queda amb ell ni s’atura, sinó que segueix caminant fins a trobar un 3r personatge que és amb qui marxa.

El següent dia de classe vam explicar tots la història que havíem pensat i vam definir una mica més els personatges. Les vam apuntar i discutir totes i vam anar-ne descartant alguna (per lloc, perquè amb 4 plans no podria quedar gaire clar…).

Al final ens en va quedar una que ens va semblar prou bona a tots, consta de 3 personatges, 2 nois i 1 noia. L’espai, que pot canviar, en principi ha de ser al carril bici que tenim davant de l’institut.

Descripció dels personatges:

– Noi 1: feliç, bon noi, tímid, una mica nerviós, segur d’ell mateix i comprensiu.
– Noi 2: orgullós, xulo, tranquil, segur d’ell mateix i possessiu.
– Noia: pacient, coqueta, li agrada jugar una mica amb els nois i, també, segura d’ella mateixa.

Desenvolupament de la història:

Una noia està esperant un noi. El noi va cap a la noia, però ha de passar per davant d’un altre noi que està assegut a un banc i li fa cosa que el vegi que va cap a la noia. Després de dubtar decideix passar per davant del noi assegut sense mirar-lo ni dir-li res. Arriba on és la noia i se’n va amb ella. El segon noi es queda sorprès de com el primer l’ha evitat i del fet que se’n va amb la noia.

Sergi Roura

Canvis en la història

Vam introduir alguns canvis en el guió inicial. El protagonista acaba essent més el noi 2 (el que està a l’espai assegut) que no pas el noi 1 (qui hi arriba i acaba marxant amb la noia). Aquest segon noi es queda del toto parat i una decepcionat perquè el noi que arriba no li fa cas (veiem clarament que no se’l vol trobar) i acaba anant a trobar una noia amb la qual marxa.

5 muntatges diferents

Amb el material enregistrat hem fet cinc muntatges diferents.

 

Muntatge d’en Blai i l’Albert

practica blai albert.avi from cinema en curs Castell d'Estela on Vimeo.

Muntatge d’en Ferran, en Joel i en Marc

practica marc ferran joel.avi from cinema en curs Castell d'Estela on Vimeo.

Muntatge d’en Joan, la Marta i la Lídia

practica joan marta lidia.avi from cinema en curs Castell d'Estela on Vimeo.

Muntatge d’en David, en Jordi i en Pau

practica david pau jordi.avi from cinema en curs Castell d'Estela on Vimeo.

Muntatge d’en Sergi i la Vera

practica sergi vera.avi from cinema en curs Castell d'Estela on Vimeo.