Pràctiques experimentals

Es proposen diverses pràctiques, algunes fotogràfiques i d’altres amb vídeo. Són les següents:

1. Retrat en díptic
Cada alumne composarà el retrat d’una persona a partir de dues fotografies: una de la persona retratada i l’altra d’un espai buit.

2. Sèries fotogràfiques d’exploració dels paràmetres
Aquí les fotografies no es conceben en forma de projecte, sinó com a sèries de recerques tècnico-expressives. Descobrirem com els paràmetres permeten construir diferents relacions del personatge i l’espai.

3. Espais buits
Exploració d’espais sense presència humana, però també per l’enquadrament, la llum, la composició i per com aquesta i la distribució dels elements genera la sensació de buit.

4. Meteorologies i la meravella del món
Es tracta de crear petites peces fotogràfiques entorn a determinades situacions meteorològiques.

5. Meteorologies i hores del dia
Es proposa crear petites peces cinematogràfiques entorn a situacions meteorològiques particulars: pluja, vent, neu, boira… Explorarem les matèries expressives que aquests fenòmens meteorològics fan especialment visibles i les sensacions que generen: la particularitat dels colors, la llum, les textures.

6. La meravella del món
La pràctica proposa explorar el món i filmar-ne les coses boniques, especials: núvols, arbres, carrers, una esquerda a la paret, flors, animals, pedres, espais estimats, i també les meteorologies… És important acordar que entre les coses boniques que filmarem no hi inclourem objectes “artificials”. Per delimitar la idea de la meravella del món, podem dir que són totes aquelles coses que no es poden comprar.

7. Tràvelings o El món en marxa
Es proposa descobrir el món en moviment a través de la filmació i muntatge de tràvelings “embarcats”. Els filmarem des de mitjans de transport (un o varis): tren, cotxe, autobús, metro, tramvia, etc. Les filmacions es poden associar a trajectes escolars (sortides) i/o a trajectes personals (de casa al centre, en passejos o petites sortides, etc.)

Es poden veure les pràctiques experimentals de l’Escola de Bordils, l’Escola Els Xiprers i l’Institut Joan d’Àustria.