Projeccions a la Filmoteca

El 25 i 27 de gener els participants de Cinema en curs assisteixen a les projeccions de Paranoid Park, de Gus Van Sant (2007) i Els quatre-cents cops, de François Truffaut (1959) a la Filmoteca de Catalunya. Als blocs dedicats als films es poden publicar els comentaris i reflexions: Paranoid Park i Els quatre-cents cops.

2011_filmoteca-1302011_filmoteca-532011_filmoteca-120

A la presentació prèvia a la projecció, s’explica què és la Filmoteca, el seu valor i les seves missions, i també el particular sistema de projecció de totes les filmoteques del món. Per no malmetre cap fotograma, no s’uneixen els rotllos de pel·lícula, sinó que es van projectant alternadament amb dos projectors.

Aquests són els dos projectors de 35mm de la Filmoteca de Catalunya. Tenen més de 50 anys!

projector_filmoteca-de-catalunyaels-dos-projectors-de-la-filmoteca-de-catalunyaprojector-filmoteca-de-catalunya

Les llaunes petites de la vitrina són les que contenien vistes Lumière: disset metres de pel·lícula!

2011_filmoteca-1102011_filmoteca-1362011_filmoteca-133

7 Respostes a “Projeccions a la Filmoteca”

 1. kristina Diu:

  Hola!! Soc la Kristina de l’escola Mestre Morera i dema anirem a veure la pel·licula 400 cops a la filmoteca. Tinc moltes ganas d’anar-hi perque mai e anat a una filmoteca.

 2. dangerous Diu:

  ola soc el steeven i magrada moltissim aixo de cinema i tambe tinc moltes ganes de veure 400 cops i bueno espero que el film final sigui molt bonic bona sort a totom.

 3. q-art1011 Diu:

  Hola!! Sóc la Nerea de l’Institut Castellet, el dimarts vam anar a veure la pel·licula de Paranoid Park, va estar molt bé, l’únic que si no estás atenta perds el fil, peró está molt bé, li recomano a qui tingui l’oportunitat de veure-la que ho faci! Molta sort a tothom amb el film final!
  Que vagi bé!

 4. classe de 5è escola Cervantes Diu:

  Una de les coses que ens ha agradat més de la pel·lícula 400 cops, és el final. Perquè aconsegueix el seu somni, però en el moment de veure el mar, es sent confòs perquè no sap que fer. No mostra felicitat, amb tot el que li està passant, no es mostra content… el final és molt obert, poden passar moltes coses, però pensem que el protagonista el que li agradaria és que la seva família l’acollís, també que poguès viure amb el seu amic i que no tornés al centre de menors, perquè si ha de tornar al centre serà molt dur.
  Per acabar, opinem que per nosaltres va ser molt sorprenent aquesta pel·lícula, per tots els sentiments que expressa i per com està filmada.

 5. sunita Diu:

  LA PEL-LÍCULA 400 COPS ,M’HA AGRADAT MOLT ,PERQUÈ ENS EXPLICA DE LA SEVA VIDA QUE ES MOLT DURA.
  EL QUE MES M’HA AGRADAT ES QUAN LA MAQUINA GIRAVA I GIRAVA ,SEMBLAVA QUE ESTAVEN MAREJANT.
  M’AGRADARIA VEURE UNA ALTRA VEGADA LA PEL-LÍCULA “ELS 400 COPS”!!!!!!!!!!!
  AH! M’OBLIDO D’UNA COSA MOLT IMPORTANT ,QUE SÓC DE L’ESCOLA C.RAFAEL.ALBERTI!!!!!!!

 6. yaiza! Diu:

  HOLA SÓC DE LA ESCOLA RAFAEL ALBERTI, LA PEL·LICULA DELS ”400 COPS” M’ AGRADAT PERQUE EXPLICA LA SEVA VIDA QUE MOLT PERO MOLT DURA.
  LO QUE M’AGRADA ES QUAN FA CAMPANA PERQUE ESTA FELIÇ I LA PART QUE NO M’AGRADA ES QUAN LI FICAN AL CENTRE I BE EL SEU AMIC I PERQUE ES PETIT NO LI DEIXAN ENTRAR.I AIXO AL NEN LI FA PENA.I QUAN ESTA AL PARC JUGANT TAMBE TRASMET ALEGRIA I QUAN VEU PER PRIMERA VEGADA EL MAR, AIXO VA SER MOLT PERO MOLT BONIC!
  ADEU

 7. joao Diu:

  Hola soc de l escola Espronceda la millor escola m agradat molt perque explica la sevavida,que es molt dura adeu

Deixa una resposta