L’ESGRAFIAT

Primer pintem amb cera dura de diferents colors la nostra làmina.

La paraula esgrafiat ve de l’italià sgraffiare, és a dir, fer incisions o gratar amb una eina especial anomenada estilet. L’esgrafiat és una tècnica de dibuix que consisteix a fer incisions sobre el cos de l’objecte o paret, en la part superficial, de manera que quedi al descobert la capa inferior. L’esgrafiat s’aplica sobre l’arrebossat d’un mur, sobre objectes de ceràmica, làpides i, en l’edat mitjana, sobre manuscrits en les il·lustracions en or.

És una tècnica molt antiga que utilitzaven ja les civilitzacions del IV mil·lenni aC. Els romans van usar també aquesta decoració amb dibuixos senzills. Des del segle xii al XVI, abunden les ceràmiques esmaltades esgrafiades i cobertes després amb una capa vidriosa. Tenen gran difusió a Itàlia.

Amb cera tova negre, tapem els colors.

Amb escuradents comencem a dibuixar els elements que volem.

Aquest any hem decidit aprendre aquesta tècnica i relacionar-la amb Halloween. El fet de pintar de negre l’última capa fa que gran part del dibuix quedi fosc. Marcant amb un escuradents i altres eines, hem anat traçant linies realitzant dibuixos relacionats amb la festa.

A partir d’aquest treball, reforcem la motricitat fina, motriument parlant, i podem veure el gran contrast que hi ha entre diversos colors amb el negre. (hem fet servir taronges i liles, tot i que es pot fer servir amb tots els colors que vulgueu).

Us deixem un seguit d’imatges del procés de realització d’aquesta feina. Esperem que us agradi.

Aquest article ha estat publicat en General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *