Joc Passa Paraules

          

Una manera molt divertida de treballar les llengües és mitjançant el joc.

La classe de tercer de primaria han treballat els verbs en l’assignatura de llengua castellana jugant al PasaPalabras.

En primer lloc van treballar l’abecedari i com s’han de buscar les definicions de les paraules al diccionari.

Una vegada ho han après i gràcies al treball cooperatiu han preparat el concurs.

A partir de la definició donada havien de trobar l’infinitiu del verb.

El concurs ha estat super emocionant i s’ho han passat d’allò més bé. Al millor de tot és que han entès que eren els infinitius.

Publicat dins de General | Deixa un comentari

Projecte Roma

Els alumnes de cicle mitjà ha realitzat un projecte multidisciplinari sobre els romans. Per fer-ho, els alumnes de tercer i quart s’han barrejat durant una setmana. La idea principal del projecte és aprendre coses sobre els romans des de diverses perspectives i disciplines. El projecte culmina amb una sortida a la ciutat romana de Tàrraco on els alumnes poden interpretar i veure en viu moltes de les coses que han anat aprenent.

Una part important del projecte és la construcció d’una maqueta d’una ciutat romana, representant-ne les parts i estructura  principals així com els edificis i tipus d’habitatges.

Publicat dins de General | Deixa un comentari

L’ESGRAFIAT

Primer pintem amb cera dura de diferents colors la nostra làmina.

La paraula esgrafiat ve de l’italià sgraffiare, és a dir, fer incisions o gratar amb una eina especial anomenada estilet. L’esgrafiat és una tècnica de dibuix que consisteix a fer incisions sobre el cos de l’objecte o paret, en la part superficial, de manera que quedi al descobert la capa inferior. L’esgrafiat s’aplica sobre l’arrebossat d’un mur, sobre objectes de ceràmica, làpides i, en l’edat mitjana, sobre manuscrits en les il·lustracions en or.

És una tècnica molt antiga que utilitzaven ja les civilitzacions del IV mil·lenni aC. Els romans van usar també aquesta decoració amb dibuixos senzills. Des del segle xii al XVI, abunden les ceràmiques esmaltades esgrafiades i cobertes després amb una capa vidriosa. Tenen gran difusió a Itàlia.

Amb cera tova negre, tapem els colors.

Amb escuradents comencem a dibuixar els elements que volem.

Aquest any hem decidit aprendre aquesta tècnica i relacionar-la amb Halloween. El fet de pintar de negre l’última capa fa que gran part del dibuix quedi fosc. Marcant amb un escuradents i altres eines, hem anat traçant linies realitzant dibuixos relacionats amb la festa.

A partir d’aquest treball, reforcem la motricitat fina, motriument parlant, i podem veure el gran contrast que hi ha entre diversos colors amb el negre. (hem fet servir taronges i liles, tot i que es pot fer servir amb tots els colors que vulgueu).

Us deixem un seguit d’imatges del procés de realització d’aquesta feina. Esperem que us agradi.

Publicat dins de General | Deixa un comentari

Racons educatius

A la classe de 3EP aquest any hem intentat, a part d’aprendre moltes coses noves, crear quelcom que ens ajudi a millorar el nostre aprenentatge. És per això, que vam decidir dedicar unes hores de la matèria de plàstica per elaborar materials que milloressin els nostres “racons”.

A mitja jugada

Vam fer una assemblea per veure quins continguts ens feien falta millorar, i vam decidir que la millor forma d’optimitzar el temps, el material i l’aprenentatge amb racons era centrar-nos en llengües i matemàtiques.

És per això que vam crear diversos jocs. Vam fer uns taulells amb els que vam practicar les operacions bàsiques, sumes, restes, multiplicacions i divisions.

També vam crear dos jocs de llengües, el “Cascat”. La finalitat d’aquest és ajudar, a l’estil del “memory”, a fer parelles amb les paraules que més confonem amb el canvi de llengua.

Material creat a l’aula

Després de dos trimestres aprofitant aquests jocs durant els temps de descans o de finalització de feines a l’aula, hem millorat molt en les dues matèries en relació al que havíem pensat des d’un principi. A més a més, hem entès que hem creat un material que pot durar més anys si el cuidem i, així, hem contribuït a millorar els recursos lúdics d’aprenentatge de l’escola.

 

 

Publicat dins de General | Deixa un comentari

4EP Treball sobre els éssers vius

Els alumnes de quart han treballat el tema dels éssers vius d’una manera diferent. En grups cooperatius han hagut d’elaborar un treball i fer una exposició davant dels seus companys. cada grup ha explicat la seva part i ensenyat als companys les característiques més importants de cada contingut après.

en primer lloc van haver d’organitzar-se i repartir-se la feina per fer una recerca d’informació a casa. després, han fet una posada en comú i han triat la informació que afegirien al suport en paper de la presentació, i després del que exposarien als companys.

Les presentacions els han servit tant per treballar l’expressió oral com demostrar el que s’ha après. Un cop tots els grups van fer la seva presentació es va fer un concurs de preguntes entre grups per veure si tothom havia après també les característiques principals dels altres grups.

Una manera diferent d’aprendre des de la recerca, el treball en equip i la motivació.

Publicat dins de General | Deixa un comentari

La classe de 4t a Ràdio Cornellà

 

 

Els i les alumnes de 4t de primària han participat en l’activitat “Les escoles a la ràdio” que organitza Ràdio Cornellà.

El passat mes de desembre vam visitar les instal·lacions de la ràdio i ens van proposar la preparació d’uns programes.

Durant uns dies vam estar treballant en aquesta tasca. Cada grup va preparar diferents notícies i reportatges d’actualitat. Després de redactar i revisar les notícies, van practicar la lectura en veu alta i es van gravar per tal de corregir els errors i millorar l’entonació i la pronúncia.

Per fi, el mes de gener vam tornar a Ràdio Cornellà amb la feina feta i es van gravar els programes a l’emissora.

Tot i els nervis, la gravació va anar molt bé. Us deixem els àudios perquè els pugueu escoltar.

Ah!, ens han dit que a final de curs emetran els programes  a Ràdio Cornellà, 104.6 FM.

 

 

Publicat dins de General | Deixa un comentari

Picasso al cicle mitjà

Al llarg del segon trimestre, els nens i nenes de cicle mitjà hem dedicat les classes de plàstica a un gran artista, Pablo Ruiz Picasso. Hem conegut una mica la seva vida amb els llibres que hem consultat i a partir de l’observació de la seva obra, ens hem inspirat per fer els nostres treballs.

Vam celebrar el dia mundial de la pau i la no violència amb uns treballs individuals i un mural  sobre el símbol de la pau que Picasso va fer mundialment famós, el colom. Per Carnestoltes vam  fer un homenatge al pintor creant les nostres pròpies màscares africanes, ens va agradar molt fer aquest treball.    Ens vam atrevir amb el cubisme fent els nostres retrats amb trets cubistes i pintats amb guixos de colors. També vam fer una “natura morta” dibuixant  el nostre quadre de fruites i hortalisses.   Per últim,  ens vam iniciar  en la ceràmica modelant un plat, tot imitant l’estil picassià.

Tot plegat ha estat molt positiu, ens hem apropat al món de l’art i hem gaudit amb les nostres creacions artístiques.

 

Publicat dins de General | Deixa un comentari

Comprensió Oral Online

Els alumnes de 4EP estem treballant la comprensió oral i escrita de diverses maneres. Una d’aquestes és utilitzar recursos a diferents webs. A l’hora d’informàtica estem realitzant investigacions per trobar activitats en xarxa que ens permetin millorar les nostres capacitats en llengües. Us mostrem unes imatges realitzant una comprensió oral a la matèria de castellà.

Publicat dins de General | Deixa un comentari

Estrella dels desitjos

Aquest any els alumnes de tercer de primària hem fet una activitat molt interessant. Es tracta de l’estrella dels desitjos.

A tutoria hem estat parlant sobre desitjos o propòsits que ens fèiem fins a finals de curs. Cada alumne n’ha escrit un. Després hem pintat  rotllos de paper de vàter i els hem enganxat amb forma d’estrella. Per acabar, cada nen ha posat el seu desig o propòsit dins i després l’ha tapat amb paper de seda i cola de barra. L’estrella ens acompanyarà tot el curs. Els últims dies de classe, cada infant obrirà el seu compartiment i n’extraurà el seu paper. Aleshores comentarem com ha anat i si hem aconseguit els nostres desitjos. Ens ho hem passat molt bé fen-t’ho!

Publicat dins de General | Deixa un comentari

Visita a les coves de Monsterrat

Divendres 6 de març els alumnes de cicle mitjà vam anar a fer la visita a les coves Coves de Montserrat, Coves del Salnitre o Coves de Collbató. Es tracta d’una visita molt interessant a tots nivells. 
L’acció de l’aigua de la pluja sobre el conglomerat i el material calcari durant milers d’anys i les múltiples esquerdes generades per diversos moviments han deixat com a llegat un paisatge càrstic impressionant que la visita a la Cova de Salnitre permet observar de prop.


Només cal traspassar l’entrada per encetar un recorregut d’uns 500 metres seguint els conductes més espaiosos i més bellament ornamentats per les estalactites, estalagmites i columnes.

El passeig enriquit per experts guies que, a més d’explicar-nos les característiques i el resultat del procés geològic que ha donat forma a la cavitat, ens mostraran l’hàbitat dels primers pobladors de Montserrat i ens endinsaran en un món d’històries i llegendes.

La visita a la cova és el que més impressiona als alumnes, ja que molts d’ells mai han estat en una cova d’aquestes característiques. Baixant i pujant escales, passant per túnels estrets i descobrint figures impossibles enmig de la foscor i els jocs de llums que formen les roques.

Un paratge màgic pels infants.
Es tracta d’una sortida molt recomanable per fer amb l’escola i també per anar-hi amb família.

Més informació

Publicat dins de General | Deixa un comentari