Picasso al cicle mitjà

 

Al llarg del segon trimestre, els nens i nenes de cicle mitjà hem dedicat   les classes de plàstica a un gran artista, Pablo Ruiz Picasso.                                                                   Hem conegut una mica la seva vida amb els llibres que hem consultat i a partir de l’observació de la seva obra, ens hem inspirat per fer els nostres treballs:

Vam celebrar el dia mundial de la pau i la no violència amb uns treballs individuals i un mural  sobre el símbol de la pau que Picasso va fer mundialment famós, el colom.           Per Carnestoltes vam  fer un homenatge al pintor creant les nostres pròpies màscares africanes, ens va agradar molt fer aquest treball.                                                                     Ens vam atrevir amb el cubisme fent els nostres retrats amb trets cubistes i pintats amb guixos de colors.                                                                                                             També vam fer una “natura morta” dibuixant  el nostre quadre de fruites i hortalisses.          Per últim,  ens vam iniciar  en la ceràmica modelant un plat, tot imitant l’estil picassià.

Tot plegat ha estat molt positiu, ens hem apropat al món de l’art i hem gaudit amb les nostres creacions artístiques.

 

Publicat dins de General | Deixa un comentari

Comprensió Oral Online

Els alumnes de 4EP estem treballant la comprensió oral i escrita de diverses maneres. Una d’aquestes és utilitzar recursos a diferents webs. A l’hora d’informàtica estem realitzant investigacions per trobar activitats en xarxa que ens permetin millorar les nostres capacitats en llengües. Us mostrem unes imatges realitzant una comprensió oral a la matèria de castellà.

Publicat dins de General | Deixa un comentari

Estrella dels desitjos

Aquest any els alumnes de tercer de primària hem fet una activitat molt interessant. Es tracta de l’estrella dels desitjos.

A tutoria hem estat parlant sobre desitjos o propòsits que ens fèiem fins a finals de curs. Cada alumne n’ha escrit un. Després hem pintat  rotllos de paper de vàter i els hem enganxat amb forma d’estrella. Per acabar, cada nen ha posat el seu desig o propòsit dins i després l’ha tapat amb paper de seda i cola de barra. L’estrella ens acompanyarà tot el curs. Els últims dies de classe, cada infant obrirà el seu compartiment i n’extraurà el seu paper. Aleshores comentarem com ha anat i si hem aconseguit els nostres desitjos. Ens ho hem passat molt bé fen-t’ho!

Publicat dins de General | Deixa un comentari

Visita a les coves de Monsterrat

Divendres 6 de març els alumnes de cicle mitjà vam anar a fer la visita a les coves Coves de Montserrat, Coves del Salnitre o Coves de Collbató. Es tracta d’una visita molt interessant a tots nivells. 
L’acció de l’aigua de la pluja sobre el conglomerat i el material calcari durant milers d’anys i les múltiples esquerdes generades per diversos moviments han deixat com a llegat un paisatge càrstic impressionant que la visita a la Cova de Salnitre permet observar de prop.


Només cal traspassar l’entrada per encetar un recorregut d’uns 500 metres seguint els conductes més espaiosos i més bellament ornamentats per les estalactites, estalagmites i columnes.

El passeig enriquit per experts guies que, a més d’explicar-nos les característiques i el resultat del procés geològic que ha donat forma a la cavitat, ens mostraran l’hàbitat dels primers pobladors de Montserrat i ens endinsaran en un món d’històries i llegendes.

La visita a la cova és el que més impressiona als alumnes, ja que molts d’ells mai han estat en una cova d’aquestes característiques. Baixant i pujant escales, passant per túnels estrets i descobrint figures impossibles enmig de la foscor i els jocs de llums que formen les roques.

Un paratge màgic pels infants.
Es tracta d’una sortida molt recomanable per fer amb l’escola i també per anar-hi amb família.

Més informació

Publicat dins de General | Deixa un comentari

Eurovisió 2019

EUROVISIÓ 2019

Els i les alumnes de 4t de primària van celebrar per segon any consecutiu, el seu particular festival d’Eurovisió.

Engrescats per un grup de nens i nenes, ells sols ho van organitzar: van triar les cançons i les van assajar,  van preparar els premis, el vestuari, les votacions,…i van realitzar els programes de les actuacions.

Per fi, el divendres 14 de juny es va fer el festival davant d’un públic d’excepció, els companys de 2n i 3r de primària.

 

Tots els concursants van estar genials: la Naiara, el Raul i el Daniel, la Victòria, la Sofia; i el grup format per la Ivet, l’Hugo, la Marta, la Míriam, la Clàudia i el Daniel.

El guanyador d’aquest any va ser l’Alejandro, representant a Xipre. MOLTES FELICITATS!!

Tots vam gaudir molt de l’espectacle que ens van oferir, moltes gràcies a tots, en especial, al Raul que ha estat l’organitzador i presentador de l’esdeveniment.

Publicat dins de General | Deixa un comentari

Visita a la granja de La Fageda

Els alumnes de cicle mitjà vam anar a visitar la granja de La Fageda el passat 31 de gener.

La visita és una experiència que va més enllà dels conceptes relacionats amb el món de les vaques i la producció de làctics. És una experiència que ha permès als alumnes a entendre i aprofundir en el projecte social d’aquesta cooperativa.

A la Fageda hi treballen avui més de 300 persones, el 45% dones i el 55% homes i la gran part dels seus treballadors són persones amb certificat de discapacitat.A part de donar una oportunitat d’integració social de persones amb discapacitat intel·lectual, La Fageda reinverteix els seus beneficis en serveis socials com el centre ocupacional, el servei de teràpia ocupacional, el servei ocupacional d’inserció, els serveis d’habitatge, les llars residència, el servei de suport a l’autonomia a la pròpia llar, servei d’integració a la comunitat, el servei en l’àrea de lleure i la gestió d’uns serveis de voluntariat.

La visita

Al començament de la visita ens van donar un iogurt i ens van passar un audiovisual sobre el projecte social de La Fageda. A continuació, la visita ens va mostrar la granja, veure les vaques pasturant, la sala de prepart, la sala de munyida i els vedells, entre d’altres.

Des de la sala de munyir, la visita continua cap a la fàbrica, on vam veure (des de l’exterior) com es transforma la llet en iogurts i postres, mentre ens van explicar els diferents processos d’elaboració.

L’entorn dins El Parc Natural de la Zona Volcànica de la Garrotxa, l’oportunitat de poder observar tot el cicle de la producció dels làctics i la riquesa que aporta el component social d’aquesta cooperativa la fan una visita molt interessant tant a nivell escolar com particular.

Publicat dins de General | Deixa un comentari

Fem ràdio

Els i les alumnes de 4t de primària hem iniciat una activitat de ràdio.

Fa uns quants dies vam visitar Ràdio Cornellà i ens van fer un encàrrec: preparar uns programes de ràdio.

Hem estat treballant a la classe durant uns quants dies i hem tornat a l’emissora per gravar els programes. Hem tingut molta feina, hem aprés a planificar, a escriure un text amb sentit, a ordenar les idees i sobretot a vocalitzar i llegir sense entrebancs. A l’hora de la veritat, hem passat nervis, però l’experiència ha valgut la pena i ens ha agradat molt.

Us deixem els àudios perquè en gaudiu tant com nosaltres.

 

Publicat dins de General | Deixa un comentari

Concurs 1,2,3

Els aumnes de Tercer de Primària, aprofitant el desdoble “castellà-informàtica” hem gravat a la ràdio de l’escola el nostre propi concurs de l’ “1,2,3 responda otra vez”!

Per dur-lo a terme, hem investigat quina era l’estructura d’aquest concurs que va ser tan i tan famòs i, seguidament, ens hem repartit els papers que representaríem: presentadors, concursants, publicistes, calculadores humanes i els famosos “tacañones”. Ha estat una experiència que ens agradaria repetir molt aviat!

Aquesta activitat, a més de ser d’allò més lúdica i motivant, ens ha permès posar en pràctica la nostra habilitat lectora, la comunicació oral i la fluïdesa verbal.

Esperem que us agradi!

Listen to “Concurs 1,2,3” on Spreaker.

Publicat dins de General | Deixa un comentari

Matemàtiques manipulatives

Durant el 3r trimestre els alumnes de 4t de primària han aplicat els conceptes matemàtics treballats a classe a situacions de la vida quotidiana, treballant en grups cooperatius.

El primer repte ha estat moblar una oficina a partir d’un pressupost prèviament fixat.  Els nens i nenes han triat els mobles i els  objectes de decoració del catàleg d’una revista,  tenint en compte el preu i les mides dels objectes.

En segon lloc, han muntat un petit “súper” a la classe i han realitzat activitats de compra-venda.  Després d’investigar els preus reals dels articles i etiquetar-los, han comprat i venut els seus productes. Cada grup ha disposat d’uns diners per poder pagar i tornar els canvis.

Us deixem algunes  imatges del que han estat aquests petits projectes.

Publicat dins de General | Deixa un comentari

Art a l’escola

” La pintura és poesia muda. La poesia, pintura cega”  Leonardo Da Vinci.

La pintura pot ser quelcom màgic capaç de transportar-nos a llocs que mai no hem imaginat. Amb aquesta percepció de la realitat comencen a endinsar-nos en el món de l’art.

Al llarg dels anys veiem que l’art ens ha acompanyat a totes les etapes de la nostra vida i de la nostra història. Des de les pintures rupestres fins al Jackson Pollock, per exemple. Però, com fer que els nens entenguin i gaudeixin de l’art?

A les classes d’arts plàstiques els nens entenen que l’art pot ser una manera fantàstica per expressar sentiments, sensacions o simplement mostrar allò que et bé de gust, aquella part de tu que viu al món dels somnis i que decideixes compartir amb els altres.

Però abans de tot això necessitem quelcom indispensable, les tècniques gràfics – plàstiques. En aquesta sessió, a la classe de tercer, hem après la tècnica del degradat. Anar d’un color intens a un color més clar tot fent servir: pintura, imaginació i molta paciència. Durant la realització de l’activitat hem fet servir música relaxant i ens hem endinsat en la immensitat del paisatge proposat per provar la nova tècnica.

Els resultats són meravellosos. Tenim a grans artistes entre nosaltres! Gaudiu amb nosaltres dels treballs realitzats.

 

Publicat dins de General | Deixa un comentari