Jornades científiques a Cicle Mitjà

Aquest curs continuem fent una empenta al coneixement des d’una vessant científica. A partir d’unes propostes d’investigació, els nens i nenes analitzen, fan hipotesis i comprovan allò que passa i si el resultat és l’esparat o no. Enguany s’ha decidit fer un experiment cada setmana i consisteixen en conèixer: el magnetisme, la filtració, la vitamina C, l’electricitat estàtica i la gravetat.

La veritat és que esperen el dia de l’experiment amb moltes ganes… i segur que surt algún científic o científica!!

(Cliqueu a sobre de la foto per veure un vídeo)

 

Tallers Artístics

Una tarda a la setmana la dediquem a fer Tallers Artístics. Aquests tallers treballen diferents tècniques durant quatre sessions consecutives: Expressió corporal, Pintura i aquarel·la, Scrapbook i Modelatge amb fang. Malauradament, degut a la situació actual de pandèmia, els tallers artístics que abans eren intercicle, ara són amb el nostre grup bombolla. Tot i així, gaudim molt d’aquest espai on desenvolupem la nostra creativitat i aprenem a expressar-nos a través de l’art.

El monogràfic: La primera volta al món

Amb la coincidencia del V centenari de la primera volta al món per part de Fernando de Magallanes i Juan Sebastian Elcano, l’escola ha decidit endinsar-se en un altre viatge, aquest de descobriment i aprenentage, amb els infants.

Després de diverses deliberacions, el cicle mitjà treballarà el continent americà, i l’etapa d’infantil i els altres etàpes i cicles els continents restants.

Els nens i nenes han investigat alguns paisos (de forma breu) per tal de fer unes presentacions i proposar la posterior votació, on decidirem quin pais investigarem de manera exhaustiva segons algunes categòries, com per exemle: Gastronomia, esports, famosos, monuments, paisatges, etc. El que es decideixi partirà dels seis interessos i els nens i les nenes es convertiran en experts de la seva temàtica.

Finalment les votacions han donat aquests resultats:

3r A  investigarà Argentina

3r B investigarà EE.UU

4t A investigarà Canada

4t B investigarà Mèxic

Veurem a on ens porta aquest projecte tan i tan engrescador!!!

Racons matemàtics

Aquest curs hem continuat amb els Racons Matemàtics i seguim aprenent mentre juguem i experimentem. Quan manipulem diversos materials se’ns fa més fàcil entendre els conceptes. Per tal d’organitzar-nos, utilitzem un pla de treball individual on després valorem la nostra experiència.
Mireu que bé ho passem!

Sortida “El meu primer festival”

El passat dimecres 17 de novembre els nens i nenes de cicle mitjà vam anar al cinema Park a celebrar la 14a edició de “El meu primer festival”. És un festival internacional de cine per a nens i nenes entre 2 i 12 anys, que vol contribuir a la difusió d’un cine plural  creatiu, oferint una sèrie de curtmetratges de tot el món i de tots els temps. 

Vam tenir l’oportunitat de veure curts dividit en 3 seccions: combinat d’animació, finestra al món i cinema de tots els temps. En la primera secció, vam veure 4 curts (El bomber, kiki la ploma, postal, banc i llop negre, llop blanc) i presenten diferents tècniques d’animació, entre elles stop motion.  La segona secció, finestra al món, té un enfocament documental, i ens presenta dos curtmetratges (“Zozooloi de Mongòlia” i “Si viene de la Tierra”) que volen conscienciar-nos sobre alguna qüestió, o que ens apropen a la realitat de persones que viuen en contextos geogràfics, socials o culturals diferents dels nostres. Per últim, la secció cinema de tots els temps recupera èxits de la història del cinema clàssic. 

Després de veure els diferents curts de cada secció, hem fet de crítics de cinema i hem votat quin ha estat el nostre preferit. El presentador era molt divertit i, fins i tot, hem gravat la nostra pròpia pel·lícula! 

Cicle Mitjà ja té artistes.

Un cop més les classes de Cicle Mitjà han fet la tria del artistes que coneixeran una mica més a fons. i que formaran part dels aprenentages que faran al llarg del curs.

Els nenes i les nenes han dut a terme unes petites investigancions per tal de fer les presentacions a l’aula, i d’aquesta manera poder coneixer una mica més la varietat d’artistes que hi ha, no només a prop nostre, si no arreu del món.

Un cop fetes les presentacions no quedava més que fer les votacions… i els artites triats van ser:

3r A va triar al famós l’Akira Toriyama

3r B va triar a l’enigmatic Banksy

4t A va triar a la prometedora Laura Bonello

4t B va triar a l’etern Hayao Miyazaki.

Esperem descobrir moltes coses noves i interessants !!

Taller MMACA

Avui 10 de Maig hem tingut la sort de poder participar en una activitat de Matemàtiques on hem treballat els polígons i poliedres.
Després d’elaborar figures individualment, en parelles o grups amb escuradents i plastilina, les hem elaborat amb globus! Ha estat molt interessant i divertit, tot i que ha esclatat més d’un dels globus…
Us deixem algunes imatges de l’activitat de 3r!

 

 

Cursa d’orientació 3r

Ahir, dimecres 28 d’Abril, els alumnes de la classe de Frida Khalo i Banksy, han anat fins al parc del fòrum a fer una cursa d’orientació. Han pujat i baixat escales, rampes, fer carreres, passat el xip 8 vegades i trobat totes les bases on havien de fitxar.
Aquells que menys ho esperaven han arribat primers i altres, s’han perdut una mica amunt i avall. El més important és que ho hem passat d’allò més bé i sabem que, amb un mapa i aventura pel cos, podem arribar on ens proposem!
Ho heu fet mai?

Sant Jordi 2021.

Un any més l’escola Josep Maria Jujol celebra el Sant Jordi com més ens agrada. Al matí tenim el concurs dels Jocs Florals, on tercer i quart participen en les modalitats de poesia i narrativa, respectivament.

El premiats en poesia han estat:

  • 1r premi: “Paisatge” d’Armiks, Representant dels Jocs Florals a Gràcia. ( Ariadna Mateu)
  • 2n premi: ” El cargol Pol” d’Espadachín (Daniel Bartzoudis)
  • 3r premi:”Com tenir una sabata perfecte” de Lila ( Martina Lamas).
  • Accèsit: “La meva maleta” de Bera, (Lou Legat) de 3r B i “El meu gat” de Luna, (Nashla García) de 3r A.

El premiats en narrativa han estat:

  • 1r premi: “Les torres d’en Kari” de White ( Gerard de la Flor Valls).
  • 2n premi:”El planeta Artemisia” de Hades ( Laia Merigó).
  • 3r premi: “L’infern” de Rex ( Adrià Ascani).
  • Accèsit: “La super batalla i el pop gegant” de Charmander,4rt A ( Falu Dia Machado). “Les flors de colors en la nostra vida” de Petit senyor de les flors de 4rt B (Tiago Núñez Zagaleta).

Felicitem a tots els nens i les nenes que han participat i s’han esforçat per presentar els seus escrits.Després hem muntat la nostra propia paredeta de Sant Jordi, per poder triar i remenar llibres que hem portat entre tots i totes.

També hem fet una rosa amb materials reciclats, tenint en compte el projecte de l’escola del mediambientalitza’t. Ens ha quedat genial!!

Us desitgem un feliç dia de Sant Jordi.

CICLE MITJÀ

 

 

El Raid Athletic a l’Estadi Lluís Companys

Un any més els alumnes de quart han anat al Raid atlètic, organitzat pel Consell Municipal d’Esports, per representar a l’escola Josep Maria Jujol.

En total van ser 53 escoles i 1231 nens i nenes gaudint d’una jornada on l’esport va ser el protagonista. Cal dir que l’organització de l’esdeveniment va ser quasi perfecta, i per tant les mesures, presses per la situació actual, van ser adequades per garantir la salut i la seguretat de tothom.

Entre d’altres proves vam fer llançament de pes, carreres de 60 m, carrera de resistència, etc.

Va ser una jornada rodona, amb un seguit de jocs que van posar a prova les condicions físiques de tots i totes, incloent-hi algun mestre!!

Esperem tornar el curs vinent, i ho farem amb més ganes encara.