Experiments 1r grup B

Hola famílies!

En aquest article us deixo els àlbums dels diferents experiments que hem fet a l’aula amb el grup B de primer:

Experiment sobre la densitat: en un got transparent hi aboquem aigua i oli. Descobrim que no es barregen i que apareixen dues capes. Què passa si hi posem unes gotes de pintura? Com es que es queden a la capa de l’oli? Com les podem fer baixar a la capa de l’aigua? Què els hi ha passat a aquestes gotes? Cliqueu a la foto per descobrir les respostes.

 

Experiment sobre les propietats d’absorció del paper: Hem fet unes petites erugues amb paper de wc. Com podem aconseguir que es desplacin sense tocar-les?

 

Experiment sobre la capil·laritat dels líquids: Tenim 6 gots col·locats formant una circumferència, 3 estan buits i 3 tenen aigua amb diferents colorants. Com podem omplir els gots que estan buits sense agafar els gots plens? Què passarà si en un mateix got es barreja l’aigua blava i l’aigua roja?

 

Experiment sobre la tensió superficial: Disposem d’un plat amb una mica de llet que el cobreix completament. Hi afegim gotes de colorant. Com podem crear un dibuix amb aquestes gotes? Com podem aconseguir que es moguin sense tocar el plat?

 

Experiment sobre el fluid no newtonià: És possible que un material sigui sòlid i líquid a la vegada?

Aquest article ha estat publicat en General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *