Sortida a Can Coll i al Museu Arqueològic

Hola famílies!!

En aquesta entrada al bloc us compartim els àlbums de les sortides de Can Coll i del Museu Arqueològic de Catalunya.

A Can Coll vam poder gaudir d’una passejada pel bosc on podíem explorar-lo mitjançant els sentits del tacte, oïda, vista i olfacte. Vam poder tocar les textures de la natura, escoltar els sons del bosc, observar amb una lupa els detalls i olorar les seves fragàncies. Vam passar un dia genial envoltats de natura.

 

Al Museu Arqueològic de Catalunya vam fer dos tallers per aprofundir en els coneixements de la Prehistòria: un d’ells consistia en conèixer els minerals que s’utilitzaven per fer pintures rupestres i, posteriorment, en vam crear les nostres. L’altre taller consistia en conèixer l’evolució dels humans. Quan vam acabar, vam anar a passejar i a jugar per Montjuïc. Ens ho vam passar d’allò més bé!

Publicat dins de General | Deixa un comentari

SETMANA CULTURAL

Hola famílies!

La setmana cultural d’enguany ha girat entorn a l’art. A cicle inicial ens hem centrat en la fotografia i hem fet diferents activitats per aprendre sobre aquesta fascinant disciplina.

A continuació, us farem un petit resum de les activitats i us adjuntarem l’àlbum de 1r i el de 2n:

Primerament, per descobrir el tema de la Setmana Cultural, els alumnes van fer un joc de pistes per tota l’escola. Quan van reunir totes les pistes van poder endevinar que aprendríem sobre fotografia.

Primer:                                                                              Segon:

També vam fer una sortida fotogràfica per l’escola on vam descobrir un dels principals elements del llenguatge visual: la línia. Vam anar a diferents llocs de l’escola per trobar línies i fotografiar-les decidint si volíem línies horitzontals, verticals o diagonals i decidint també l’enquadrament (si ens apropàvem o ens allunyàvem de l’element a fotografiar). A l’esquerra teniu l’àlbum dels alumnes fent l’activitat i a la dreta les seves fotografies.

Primer:

 

 

 

 

 

Segon:

 

 

 

 

 

Una altra activitat va ser fer-nos fotografies expressant una emoció. Hi havia diferents complements i disfresses que es podien utilitzar si es creia convenient. A l’esquerra teniu l’àlbum de 1r i a la dreta el de 2n:

Primer:                                                                              Segon:

 

 

 

 

 

Vam descobrir una tècnica artística nova: difuminar el guix de color. Teníem una fotografia nostra a l’escola (com les que es feien abans) i per simular l’efecte d’una fotografia antiga vam difuminar-hi guixos de colors.

Primer:                                                                              Segon:

 

 

 

 

 

Vam descobrir la tècnica del Collage i en vam fer un de gegant sobre la forma d’una càmera de fotos!

Primer:                                                                              Segon:

 

 

 

 

 

I finalment, vam crear i imaginar minimons… Teníem diferents figuretes que col·locàvem sobre diferents fons. Van quedar uns minimos molt realistes! Aquí teniu les fotografies. A l’esquerra teniu l’àlbum de l’activitat i a la dreta, l’àlbum de les fotografies que van fer els alumnes:

Primer:

 

 

 

 

 

Segon:

 

I, finalment, us deixem els àlbums fent la xapa de record de la setmana cultural:

Primer:                                                                              Segon:

 

 

Publicat dins de General | Deixa un comentari

Cloenda Projecte de les plantes 1r

Hola famílies!

Com a cloenda del projecte de les plantes, ens vam distribuir en petit grup i els vostres fills/es van preparar un mural i una presentació oral d’una planta medicinal, així van poder compartir el que van aprendre de cada planta amb els seus companys/es.

Aquí us deixo l’àlbum de la preparació del mural:

 

I aquí teniu les diferents presentacions:

Publicat dins de General | Deixa un comentari

PROJECTE EMERGÈNCIA CLIMÀTICA “CREUS QUE CAL?”

Els alumnes de segon hem dut a terme el projecte “Creus que cal?“, dins d’un projecte global de l’Emergència climàtica proposat pel departament d’educació, per tal de conscienciar a les escoles davant el canvi climàtic i no malgastar energia dins l’escola.

“Creus que cal?”, ha sigut una iniciativa dels alumnes de 2n en veure els efectes del canvi climàtic i com podem ajudar en el nostre dia a dia.

A partir d’un vídeo explicatiu que han visionat tota l’escola, hem posat a tots els interruptors del centre senyalitzacions per tal de no malgastar llum.

Aquí un deixem el vídeo i algunes fotos de com ho hem realitzat.

Recordeu, des de casa també podem ajudar a fer d’aquest món, un lloc més net i amb menys contaminació!!!

 

 

Publicat dins de General | Deixa un comentari

Telers a 1r

Hola famílies!

Aquest segon trimestre a llengua catalana teníem una unitat on el fil conductor era la vida als castells. Vam veure una il·lustració de l’interior d’un castell on hi havia uns tapissos penjats… Van generar molta curiositat, així que vam veure com es creen els tapissos a partir de telers que poden ser senzills o més sofisticats. Els hi vaig ensenyar uns telers que tenim a l’armari i ja us podeu imaginar la motivació que van generar!

Algunes sessions d’educació artística les hem dedicat a teixir. Ens ha encantat! Hem après a tenir paciència, a coordinar mà-ulls, a estar molt concentrats fent una mateixa tasca una bona estona… i, sobretot, a superar la frustració que ens podia generar al principi. Ens estan encantant els resultats i encara més, el procés!

Aquí teniu l’àlbum amb un recull de fotografies:

Publicat dins de General | Deixa un comentari

Esmorzar disfressat i Carnaval

Bona tarda famílies!

Aquí us deixem el recull de fotografies de l’esmorzar disfressat i del Carnaval! Que les gaudiu molt!

PRIMER

SEGON

Publicat dins de General | Deixa un comentari

1r – Projecte de les plantes

Bon dia famílies!

Tenim notícies fresques sobre el projecte de les plantes… Com segurament ja us han explicat els vostres fills/es, hem posat a germinar llegums i hem sembrat algunes llavors. Cada dia les hem estat cuidant, regant i hem estat observant com han anat creixent.

Al final de l’àlbum podreu veure com estan a hores d’ara. Després d’aquest cap de setmana llarg ens hem endut una bona sorpresa al veure que havien crescut tant!!

 

També aprofito per mostrar-vos una altra activitat que vam fer a l’aula: dibuix al natural d’una flor, en aquest cas, liliums. Ens vam preguntar d’on sortien els fruits i per saber-ho primer vam haver de descobrir les parts d’una flor… També vam descobrir que les abelles i altres insectes són una peça clau i imprescindible per a la vida.

Publicat dins de General | Deixa un comentari

Sortida de 2n a la Biblioteca de Nou Barris

Hola famílies!!!!

La visita a la Biblioteca de Nou Barris va estar molt interessant. A partir d’unes activitats molt divertides, vam descobrir que hi ha diverses versions en contes i històries tradicionals, on és podem adaptar a diferents edats i gustos.

Va ser un matí divertit on ens ho vam passar molt bé!!!

 

Publicat dins de General | Deixa un comentari

Experiments 1r grup B

Hola famílies!

En aquest article us deixo els àlbums dels diferents experiments que hem fet a l’aula amb el grup B de primer:

Experiment sobre la densitat: en un got transparent hi aboquem aigua i oli. Descobrim que no es barregen i que apareixen dues capes. Què passa si hi posem unes gotes de pintura? Com es que es queden a la capa de l’oli? Com les podem fer baixar a la capa de l’aigua? Què els hi ha passat a aquestes gotes? Cliqueu a la foto per descobrir les respostes.

 

Experiment sobre les propietats d’absorció del paper: Hem fet unes petites erugues amb paper de wc. Com podem aconseguir que es desplacin sense tocar-les?

 

Experiment sobre la capil·laritat dels líquids: Tenim 6 gots col·locats formant una circumferència, 3 estan buits i 3 tenen aigua amb diferents colorants. Com podem omplir els gots que estan buits sense agafar els gots plens? Què passarà si en un mateix got es barreja l’aigua blava i l’aigua roja?

 

Experiment sobre la tensió superficial: Disposem d’un plat amb una mica de llet que el cobreix completament. Hi afegim gotes de colorant. Com podem crear un dibuix amb aquestes gotes? Com podem aconseguir que es moguin sense tocar el plat?

 

Experiment sobre el fluid no newtonià: És possible que un material sigui sòlid i líquid a la vegada?

Publicat dins de General | Deixa un comentari

Auca de Nadal

Hola famílies!

Els docents de l’escola ens estem formant en el programa d’innovació pedagògica del Departament d’Educació Avancem: Ensenyament i Aprenentatge integrat de les llengües que té com a finalitat dotar el nostre alumnat d’una competència plurilingüe sòlida que afavoreixi  el seu creixement acadèmic. D’altra banda, fomenta un ensenyament de les llengües competencial, que parteixi del consens i la cooperació entre el professorat de llengua i que promogui el disseny de projectes d’aula en què participen diverses llengües.

Per aquest motiu, durant el mes de desembre vam treballar el rodolí amb l’alumnat de 1r amb diferents activitats i jocs. Finalment, vam elaborar una auca per explicar a l’escola les activitats que vam dur a terme durant el mes de desembre i com a cloenda de l’any.

Aquí us deixem un recull de les diferents activitats:

 

I aquí us deixem una fotografia del resultat final:

Publicat dins de General | Deixa un comentari