El 15 de desembre, malgrat la pluja, els nens i les nenes de 1r vam anar a passar el dia a la Casa Valldeperas, a Sant Sadurní d’Anoia. En Santi Valldeperes ens va mostrar una exposició de peces de terrissa, que es feien servir antigament per a l’ús quotidià. Després vam elaborar una espalmatòria amb forma de flor de Nadal i vam gaudir fent les nostres pròpies creacions amb el fang.
En Santi és un dels pocs terrissaires artesans que queden al país i ens va fer una demostració de com es treballa al torn. També ens va mostrar el funcionament de la primera màquina automàtica de terrissa a Espanya. Tots els nens i nenes van tenir l’oportunitat de passar pel torn per participar en l’elaboració d’una peça de terrissa.
La Casa Valldeperes es troba a prop d’un bosc on hi ha molt Tiós. Com plovia, no podíem sortir a buscar-los. Quina va ser la nostra sorpresa quan un Tió va trucar a la porta!
Vam passar-ho molt bé!
Vam fer un munt de fotografies. Aquí les teniu!